CENTAR DANA

Poštujemo li kućni red?

  • Извор: АТВ
  • 26.05.2022. 09:19

Kako izgleda život u višespratnici kada pojedini stanari nemaju osnovnu kulturu stanovanja, a na kućni red gledaju kao na jednačinu sa tri nepoznate - mnogi Banjalučani osjetili su bar jednom u životuKako izgleda život u višespratnici kada pojedini stanari nemaju osnovnu kulturu stanovanja, a na kućni red gledaju kao na jednačinu sa tri nepoznate - mnogi Banjalučani osjetili su bar jednom u životu.

Glasna muzika, zvuk bušilice ili čekića subotom, centrifuge veš -mašine oko ponoći ponekad iznerviraju i najtolerantnije sugrađane. Među njima je i Nevenka Baća, predsjednica ZEV-a iz Sime Šolaje 11 u Banja Luci. U toj zgradi živi više od 20 godina.

“Kad neko sanira stan, a ne javi, tada mi najviše smeta. Ponekad moram otići da ih opomenem jer mi se stanari žale. Nekada uvaže, a nekada ne uvaže to negodovanje” ističe Baća.

Začini svakodnevice poput komšijske svađe, dečje graje, žamora koji dopire iz kafića koji je smešten u prizemlju zgrade ili gromoglasnog smjeha mladića koji poslije 22 sata pijuckaju pivo baš ispod vašeg prozora neizbježna su pojave svojstvene većim gradovima. Nevenka baća to dobro zna. Prozor joj je tik uz dječije igralište. Međutim, da bi život u zgradama gdje 100 ljudi ima različite navike, rituale, potrebe bio moguć potrebna su i određena pravila. Izbjeći podočnjake ili glavobolju poslije neprespavane noći, jer je komšija usred srijede odlučio da napravi žurku, i otići na posao sa osmjehom na licu samo malobrojnima polazi za rukom. Zato i postoji saveznik u borbi za malo mira i malo duše, a zove se kućni red a saveznik mu je Komunalna policija. Pravila kućnog reda obavezuju sve stanare zgrade, a njihovo drastično kršenje se kažnjava. Visina kazne za nepoštovanje kućnog reda iznosi 100 maraka. Više detalja pogledajte u prilogu iz emisije Centar dana.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином