Болује од ријетке болести

Потребна помоћ за Сару Лазић

  • Извор: АТВ
  • 25.10.2023. 19:23

Шестанетсогодишња Сара Лазић, због ријетке болести након основне школе није могла да настави образовање. Отежано се креће, углавном уз ходалицу. Припрема се за другу операцију кичиме, која ће јој вјерује, олакшати кретање.

"Стање се порпавило послије прве операције, могу да шетам самостално. Вјерујем да може сад после ове друге бити боље и не требам се бојати и знам кроз шта сам све прошла“, рекла је Сара Лазић.

За сада, објашава мајка Сандра, нема лијека за Сарину болест. Прогресивна је и оштетила је више органа.

"Да јој се поправи само кичма због те њене ријетке болести, што је оштетило мозак, оштетило  слух и вид и највише мозак", рекла је Сандра Лазић, мајка.

Операција кошта 16 600 евра. Помажу грађани, органзације, град Добој. Уз износ за операцју дан болничког боравка за мајку и Сару кошта 500 евра. 

"Да се још већи број одазове како би се што прије скупила срдства која недостају како би Сара у што каћем року отишла на операцију", рекла је Марина Протић, повјереник организације "Хуманитас" за Град Добој.

Болест је Сари откривена у петом разреду. Једина је у свијету која болује од  ријетког облика прогресивне енцефалопатије. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм