Korona virus

Povećan broj kovid pacijenata u trebinjskoj Bolnici

  • Извор: СРНА
  • 26.01.2022. 15:15

Na kovid odjeljenjima trebinjske Bolnice povećan je broj oboljelih od virusa korona. Na liječenju je 55 pacijenata, a u protekla 24 časa primljeno je 12, najviše u posljednjih mjesec dana, rekla je Srni portparol ove zdravstvene ustanove Nikolina Mučibabić.

Mučibabićeva je navela da je 36 pacijenata na kiseoničkoj terapiji i da nema onih koju su životno ugroženi.

Ona je dodala da je najmlađi pacijent dvadestrogodišnja osoba iz Trebinja koja nije na kiseoničkoj terapiji.

"Najviše pacijenata, 37 je iz Trebinja, sedam je iz Bileće, po tri su iz Gacka i Nevesinja, četvoro je iz Ljubinja i jedan pacijent je iz Nikšića", rekla je Mučibabićeva.

Zamjenik direktora Doma zdravlja Radovan Todorović rekao je Srni da je epidemiološka situacija u Trebinju veoma loša, da je veliki broj koji su pozitivni na kovid, a u protekloj sedmici registrovano je 380 oboljelih.

"Veliki broj pacijenata javlja se u kovid ambulante, veliki je pritisak na porodičnu medicinu. Imamo problema i sa zaposlenima koji zbog virusa korona ispadaju iz svojih smjena", rekao je Todorović.

On je dodao da se testiranje na virus korona redovno vrši u kovid ambulantama, ali da zbog povećanog broja testiranja rezultati dolaze nešto sporije.

Prema izvještaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u Trebinju je danas registrovano 90 zaraženih virusom korona.

Тагови: