AMS

Povoljni uslovi za vožnju, mogući odroni u usjecima

  • Извор: СРНА
  • 30.04.2023. 08:24

Uslovi za vožnju na putevima u Republici Srpskoj i FBiH povoljni su, a iz Auto-moto saveza Srpske skreću pažnju na moguće odrone na dionicama u usjecima.

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Crkvina - Modriča jedan, zbog pripremnih radova na izgradnji auto-puta Vukosavlje - Brčko izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na magistralnom putu Podromanija - Sumbulovac u mjestu Mokro saobraća se usporeno.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, odvija otežano jednom trakom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izgradnje biciklističke i pješačke staze do 23. juna na magistralnom putu Rudice-Novi Grad, biće izmjena u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška.

Saobraćaj je zbog radova usporen i na dijelu magistralnog puta Žegulja - Ljubinje, dionica Podvrsnik - Ljubinje.

Za vrijeme rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine. Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva - Vrba u tunelu Čemerno.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim saobraćaja na petlji Јohovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Republike Srpske zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se putničkim automobilima ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice /rejon Glinja/ u toku je sanacija klizišta, pa se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

U Federacije BiH sporije zbog radova saobraća se na putnim pravcima Јablanica - Mostar u Donjoj Јablanici, Čevljanovići - Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija - Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje aobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacije zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.