АМС

Повољни услови за вожњу, могући одрони у усјецима

  • Извор: СРНА
  • 05.04.2024. 08:05

Повољни временски услови погодују несметаном одвијању саобраћаја у Републици Српској и Федерацији БиХ, а застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама гдје су у току радови, на којима привремена сигнализација регулише саобраћај.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено једном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста, на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћај се одвија једном траком и регулисан је привремено постављеном сигнализацијом.

На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године.

Ради бушачко-минерских радова данас ће привремено бити обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Подроманија - Мокро - Сумбуловац - Рогоушићи - Доња Љубогошта на локалитету каменолома "Хан Дервента у времену од 12.00 до 16.00 часова, у трајању од два пута по пет до седам минута.

До повремене обуставе саобраћаја, због бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Руданка - Добој.

Због минерских радова на регионалном путу Добој - Маглај, у мјесту Трбук, град Добој, привремено је обустављен саобраћај у времену од 11.00 до 15.00 часова тако да ће радови трајати у току једног дана до 15 минута.

На регионалном путу Разбој - Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На магистралном путу Рача - Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

На регионалном путу Горња Чађавица - Љељенча, у рејону Љељенче у току је радови због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој - граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац - Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ - Чајниче - граница Републике Српске/Црна Гора /Метаљка/.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

У понедјељак, 8. априла, ступа на снагу забрана саобраћаја за возила чија највећа дозвољена маса прелази пет тона на дионици магистралног пута Каракај три - граница БиХ/Србије, односно преко моста на ријеци Дрини.

Забрана ће трајати до стварања услова за безбједно одвијање саобраћаја теретних возила који су тежине веће од пет тона, навели су из АМС.

На подручју ФБиХ, у мјесту Крашево, на магистралном путу Јелах - Добој у току је изградња кружног тока и возила саобраћају успорено од 7.00 до 17.00 часова.

У току су радови на магистралном путу у Сарајеву, на дијелу од Бистрика према Врацама, због чега се од 8.00 до 17.00 часова саобраћа једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици Кључ - Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови на улазу у Неум из оправца Стоца, због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на заобилазницу кроз Дубровачку улицу.

Радови су у току и на магистралним путевима Јабланица - Потоци, Тарчин - Раштелица, Чевљановићи - Нишићи и Груде - Витина.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм