Vatrogasci na terenu

Požari i dalje divljaju Hercegovinom

  • Извор: АТВ
  • 27.03.2022. 18:29

I danas je Hercegovina pod oblacima gustog dima. Brojni požari nisu još ugašeni ali je stanje koliko toliko bolje, uglavnom gori na nepristupačnom terenu. Prethodna noć je bila neizvjesna za nekoliko sela na jugu, vodila se borba za spas kuća. Trebinjski vatrogasci odbranili su selo Grab na Zubcima.

"Jeste li se umorili ovih dana? Jesmo jutros smo Boga mi morali izaći gore jedno 500-600 metara to smo ugasili da se ne bi spustilo kućama na Grabu. Uglanom sve je ugašeno", rekao je Željko Ćurić, vatrogasac.

Najteže je bilo u selima oko Gacka. Dramatično je bilo u Dramešini ali i u Slivljima. Vatra je prijetila kućam i drugim objektima. Juče je izgorjela jedna štala u Slivljima, vatrogasci su bili nemoćni.

Pristup vatrogasnim vozilima je onemogućen zbog snježnih smetova koji se nalaze na pojedinim dijelovima puta. Mi smo ovdje jednostavno nemoćni jer vozilima ne možemo da pristupimo na lice mjesta.

Nepristupačan teren, jak vjetar, velika suša usred marta i neodgovorni pojedinci najveći su neprijatelji vatrogascima.

Kažu, ne može se izračunati kolike su površine izgorjele za ovih sedam dana. Gori i okolina Bileće, nema ugroženih objekata ali bi vatra i ovaj put mogla ugroziti kvalitetnu šumu na planini Viduša.

Gasio je i helikopet  roteklih dana ali jedini spas ovdje je kiša koju svi željno čekaju.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм