Broj je aktivan do kraja maja

Pozivom na broj 1415 donirate 1 KM za liječenje Ranka Jokića koji boluje od karcinoma

  • 01.05.2021. 15:20

Pozivom na broj 1415 donirate 1 KM za liječenje Ranka Jokića iz Čelinca koji boluje od karcinoma.

Pozivom na broj 1415 svi ljudi dobre volje mogu donirati jednu konvertiilnu marku do kraja maja za Rankovo liječenje, a humanitarni broj pokrenula je Opštinska organizacija crvenog krsta Čelinac.

Ranko je rođen 1977. godine u Šnjegotini Donjoj, a sa porodicom je nastanjen u Markovcu. U jesen 2020. godine dijagnostikovan mu je karcinom i od tada kreće njegova borba sa opakom bolešću.

Već 15. oktobra prošle godine odstranjen mu je jedan bubreg. To nije bilo dovoljno da se zaustavi napredovanje bolesti, te je podvrgnut izuzetno skupoj terapiji. Konzilijum ljekara predložio je lijek „Votrient pazopanib“ koji na mjesečnom nivou Ranka košta preko 6.800 KM, a koji ne pokriva Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Kompletnu situaciju dodatno otežava činjenica da će ovaj skupocijeni lijek Ranko morati uzimati najmanje godinu dana.

Porodica Jokić ulaže svu nadu u ljude dobre volje jer nemaju novca za skupo liječenje. Istovremeno zahvaljuju svima koji su učestvovali i koji će im u nastavku prikupljanja pomoći dati podršku.

Svi koji žele da pomognu u liječenju Ranka Jokića, osim poziva na humanitarni broj 1415, mogu uplatiti i novčane priloge na račun kod Hipo Alpe Adria banke:

552-036-14884823-11

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.