Nedeljko Todorović

Poznati meteorolog otkriva kada stiže promjena vremena

  • Извор: Мондо.рс
  • 09.09.2023. 18:50

Poznati meteorolog Nedeljko Todorović najavio je da iako će septembar biti topao, sa ljetnim vrućinama je gotovo, jer smo meteorološki ušli u jesen, noći i jutra su svježiji i drugačiji je utisak.

Kada je u pitanju vremenska prognoza za septembar, Todorović najavljuje da ćemo sredinom mjeseca imati osvježenje i pad temperature.

"Očekuju nas osvježenja 14. i 15. septembra, sa padom temperature do 5 stepeni. Sljedeća temperaturna osvježenja nas očekuju oko 19. septembra", rekao je Todorović.

Objasnio je da je 30 stepeni Celzujusovih u septembru nije isto kao u junu, pošto je tada sunce na maksimalnoj visini.

On je dodao da se vremenske prilike ne poklapaju sa astronomskim zbog osunčavanja.


"Krv, mokraća, preveliki ožiljak..." Otkriveno zašto je Boriši Simaniću odstranjen bubreg!

Komentarišući nevrijeme i štetu prouzrokovanu superćelijskom olujom koja je bila aktivna u toku ljetnih mjeseci, Todorović je istakao da je taj termin poznat odavno, ali nije bio zastupljen u medijima, prenosi "Mondo".

Rekao je da jednoćelijske oluje imaju životni vijek oko 50 minuta, dok superćelijske mogu trajati od nekoliko sati do jednog dana, i nose sa sobom jak vjetar i vremenske nepogode.

"Kod nas te pijavice dostižu brzinu do 200 kilometara na sat, što je za Ameriku uobičajeno. Posljednje nevrijeme u Beogradu nije bilo propraćeno pijavicom, ali je nevrijeme u Bačkoj imalo pijavicu što potvrđuju i snimci sa lica mjesta", rekao je Todorović.

Istakao je da u toku 2022. godine nije bilo zabilježenih slučajeva pijavica na prostoru Srbije, dok se 2021. godine jedna dogodila na planini Tari.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм