Krsna slava VRS

Predsjednik dodijelio ordenje povodom Vidovdana

  • 29.06.2018. 19:10

Za predani rad, zalaganja, postignuća kojima su doprinjeli razvijanju i učvršćivanju odnosa Republike Srpske i Republike Srbije, pojedinici i institucije odlikovani su ordenjem.

Uz intoniranje himne, u svečanoj atmosferi, priznanja im je u Palati Republike uručio predsjednik Milorad Dodik. Povod je obilježavanje Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske. 

"Jer ste vi svojim nesebičnim radom doprinijeli na različitim poljima tamo gdje radite i ono što radite svakako da Republika Srpska bude prepoznata, da bude prihvaćena i da pokazali ste nesumnjivu ljubav prema Republici i onome što činite, radite, svom zavičaju i prema onome što mi jesmo", istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. 

Za izuzetne junačke podvige u oružanim borbama koji služe kao uzor svim budućim generacijama kako treba da se bori za slobodu Republike Srpske, Ordenom Nemanjića odlikovane su 1. mješovita protivoklopnu artiljerijsku brigadu 1. krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske i 1. Novogradska pješadijska brigada. Predsjednik Republike Srpske posthumno je odlikovao 100 poginulih boraca VRS, za zasluge u borbi protiv neprijatelja i oslobođenju Republike Srpske.

"U ime porodica naših poginulih saobraca koji su svojim životima branili našu slobodu i stvarali našu Republiku Srpsku želim da se zahvalim predsjedniku Republike Srpske", naglasio je Milomir Savčić, predsjednik BORS-a.

Vojska Srbije, MUP i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, odlikovani su za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju odnosa i međudržavne saradnje. I domaćin predsjednik Republike i odlikovani gosti kažu da bratski odnosi nikada nisu bili jači. 
 
"Odnosi koje danas imaju Srbija i Srpska su najbliži mogući. To su bratski odnosi  koji se razvijaju i svaki put kada neko i pomisli da ugrozi te odnose, mi odgvorimo novim mostom, novom investicijom, novom fabrikom, novim jačanjem, novom saradnjom. Hoćemo da primer naše saradnje bude primjer kako se sarađuje, primer kako se čuva stabilnost, kako se čuva mir, kako se neguju najbliži odnosi", istakao je Nebojča Stefanović, potpredsjednik Vlade Srbije. 

"Mi već dogovaramo nove vidove saradnje koji će biti na korist svih građana i Republike Srpske i Srbije. Hvala vam što ste prepoznali život, što ste prepoznali borbu za život jer naš posao je da to povjerenje opravdamo, da budemo još bolji, još bolje da sarađujemo", istakao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije. 

Francuz Arno Gujon, juče je proslavio krsnu slavu, a danas je u Banjaluci odlikovan Ordenom Njegoša I reda. Njegov humanitarni, kulturni i duhovni rad i pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji nisu prošli nezapaženo ni u Srpskoj. 

Ordenje su zaslužila i braća Goran i Zoran Dragić, košarkaški reprezentativci Slovenije, Savez Srba Francuske i ljekari Vojnomedicinske akademije iz Beograda i Opšte bolnice Brčko Distrikta.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.