PU Gradiška

Preporuke kako da zaštite imovinu dok ste na ljetovanju

  • Извор: АТВ
  • 05.07.2023. 08:41

Obzirom da predstoji ljetni period i sezona godišnjih odmora i da veći broj građana svoj odmor planira van svog doma, Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako njihov stan ili kuća ne bi bili meta kriminalnih lica.

Obzirom da se najveći broj provala u stanove događa za vrijeme godišnjih odmora ili u dane vikende kada ne boravite u svom domu, upravo iz tog razloga potrebno je da budete obazrivi i preduzmete određene mjere, poručuju iz ove Policijske uprave. 

“Prvenstveno, prilikom kretanja na odmor novac, zlatni nakit i druge vrijedne stvari ne ostavljati u kući ili stanu, već u banci ili dati nekom od rodbine na čuvanje. Nikad ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer kriminalci vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i odnose novac i vrijedne predmete”, savjetuju iz PU Gradiška.

U petak isplata penzija u Republici Srpskoj

U petak isplata penzija u Republici Srpskoj

Takođe, nemojte ostavljajti ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer kriminalci itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima. Osim toga, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikad ne ostavljajte ključeve u njemu.

Nije poželjno  odavati utisak odsustva od kuće ili stana, kao što je na primjer spuštene roletne, jer kriminalci i to prate, te ukoliko primjete da su roletne spuštene nekoliko dana zaključiće da nema nikoga u stanu.

Nevrijeme razorilo banjalučku ulicu, nadležni sedmicama ne reaguju

Nevrijeme razorilo banjalučku ulicu, nadležni sedmicama ne reaguju

“Ne objavljujte slike na društvenim mrežama sa odmora, a komšije obavijestite o odustvu i ukoliko primjete bilo kakva sumnjiva i nepoznata lica i vozila ili buku u vašem stanu, da o tome obavijeste policiju  besplatnim pozivom na broj 122, a koji može biti i anoniman”, kažu u PU Gradiška.

Iz policijie zaključuju da je sprečavanje kriminala odgovornost svih i zato pratite i uočavajte kretanje sumnjivih lica i vozila u vašem okruženju, a o svemu sumnjivom, odmah obavijestite policiju. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм