Међународни дан особа са Дауновим синдромом

Приједорски ученици посјетили Центар "Сунце": Нису сами

  • Извор: АТВ
  • 20.03.2024. 07:27

Поводом обиљежавања 21.марта Међународног дана особа са Дауновим синдромом, ученици Средњошколског центра Приједор посјетили су другаре у Јавној установи Центар ''Сунце''. Сви заједно дружили су се, играли и пјевали.

'Играћете фудбал данас? Је ли ти драго што су дошли?" „Јесте'', каже Алекса Пецаљ, ученик ЈУ Центар ''Сунце'' Приједор. 

Драго нам је што смо имали могућност да их посјетимо, кажу ученици Средњошколског центра Приједор. 

''Овим показујемо да се разлике требају поштовати јер смо се дошли да се дружимо са нашим вршњацима'', рекла је Марија Пиљић, Ученица Средњошколског центра Приједор.

Донесена нова одлука, погледајте како ћемо плаћати струју

Донесена нова одлука, погледајте како ћемо плаћати струју

''Ми смо овдје дошли да им дамо подршку и да знају да нису сами. Јако нам је драго што смо дошли и што ћемо имати прилику да се дружимо са њима'', казала је Лара Здјелар, ученица Средњошколског центра Приједор.

У посјету нису дошли празних руку. За своје другаре припремили су и скромне поклоне.

''Припремили смо им поклоне ми заједно са нашом разредном која нам предаје праксу. Припремили смо природне сапуне и лабела, такође смо одвојили одређену количину новца како би им купили неке слаткише и ситнице које би њих могле да усреће'', истакла је Тамара Мршић, Ученица Средњошколског центра Приједор.

Из Јавне установе центар ''Сунце'' захвални на посјети. Било какав вид дружења ученицима много значи, а из Средњошколског центра Приједор кажу да ће се трудити да долазе што чешће. 

Додик у Требињу са владиком Димитријем: Српски народ мора бити захвалан Српској Православној Цркви

Додик у Требињу са владиком Димитријем: Српски народ мора бити захвалан Српској Православној Цркви

''Тренутно у нашој школи имамо шест ученика којима је дијагностикован Дауновом синдром, ја морам да кажем без обзира и поклоне и све оно што нас људи посјећују због донација, нама више значи тај социјални моменат јер је то примјер инклузије у пракси, вид дружења и упознавања са нашим ученицима и да покажемо да смо сви исти, емоције су те које покрећу свијет'', изјавила је Слађана Радаковић, директор ЈУ Центар ''Сунце''.

''Пошто су одабрали племенита занимања, попут медицинских техничара, свакако да виде како је то радити са таквом дјецом и да то искористе у будућности свог посла, те да проведемо дивне тренутке јер ова дјеца су дјеца која показују сву љубав'', истакла је Бојана Вученовић, директор Средњошколског центра Приједор.

Обиљежавање Свјетског дана особа са Дауновим синдромом 21, март Уједињене нације званично обиљежавају од 2012. године с циљем да овај датум означи јединственост трипликације 21. хромозома који узрокује Даунов синдром.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)