Škola u prirodi

Prijedorski učenici se vratili sa Jahorine zbog bolesti, na infuziji 18 djece

  • Извор: Агенције
  • 10.05.2022. 10:04

Učenici petog razreda Osnovne škole "Petar Kočić" iz Prijedora, koji su prethodnog vikenda išli na četvorodnevnu školu u prirodu na Jahorini, razbolili su se i čak 18 djece je završilo na infuziji.

Potvrdila je to direktorica Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Prijedora Gorana Bosančić.

Kako je za "Nezavisne novine" rekla direktorica ove škole, na Jahorinu su otišla četiri odjeljenja petog razreda, odnosno 91 učenik, sa četiri učitelja, pedagogom i ljekarom, te da su odsjeli u hotelu "Nebojša".

Kako je Bosančićeva istakla, prvo veče i u nedjelju ujutro učenici su izveli sve aktivnosti i bili dobro, ali da je problem nastao u poslijepodnevnih časovima u nedjelju.

Tada se, kako je navela Bosančićeva, nekoliko djece požalilo na mučninu, a do kraja dana djeca su povraćala.

Učitelji su učenike koji su povraćali u nedjelju kasno naveče odveli u hitnu da spriječe da djeca dehidriraju, te je tokom te noći do ponedjeljka ujutro 18 djece primilo infuzije.

„Tokom noći, 16 učenika je autima prevezeno na infuziju, u Pale. Shvatili smo da je ozbiljna situacija i tražili smo od agencije 'Kompas' da se vratimo nazad. Dok smo čekali autobuse, broj bolesne djece se još povećao. Sa djecom je bilo pet prosvjetnih radnika, koji su im pomagali, presvlačili ih i davali infuziju na kašičicu. Učenike smo rasporedili, oni sa simptomima su bili u jednom autobusu, a ostala djeca u drugom. Reagovali su i roditelji i imali smo osam pojedinačnih dolazaka po djecu“, ispričala je Bosančićeva. 

Ona je rekla i da je jedan učitelj imao iste stomačne tegobe.

Đaci su sinoć kasno doputovali u Prijedor.

Prema informacijama koje je škola dobila iz resornog ministarstva, republička inspekcija trebalo bi jutros da izađe na teren, kako bi se utvrdio uzrok stomačnih tegoba kod đaka.

Kako je Bosančićeva navela, direktor agencije "Kompas" je tražio zvanično da sanitarna inspekcije istraži taj hotel.

"Postupili smo odgovorno i sve škole koje smo trebali ugostiti do 20. juna smo otkazali, dok se ne utvrdi šta je uzrok oboljenja kod đaka. Radimo od 2004. godine i nikada se ništa slično nije desilo, svi su uvijek tražili naš hotel jer je sve podređeno djeci. Čim budemo imali rezultate, obavijestićemo javnost", potvrdili su u hotelu „Nebojša“ za Srpskainfo.


  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.