Rješenje za gužve

Prnjavor dobio prvi kružni tok

  • 08.06.2018. 19:31

Prnjavor je dobio prvi kružni tok. Kružnu raskrsnicu vrijednu 418 hiljada maraka, sa “Putevima Srpske” kao glavnim investitorom.

Prnjavor je dobio prvi kružni tok. Kružnu raskrsnicu vrijednu 418 hiljada maraka, sa “Putevima Srpske” kao glavnim investitorom.

Prnjavorčani su jedva dočekali. Kažu, okončana je višegodišnja muka, a gužve na ulasku u grad odlaze u prošlost.

-Dobro organizovano, što se tiče toga, stvarno dobro,

-Što se tiče kružnog toka, odlično, evropsko,

- Sve je, kako su oni rekli, i ja se slažem, kažu anketirani građani.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, priznaje da mu je laknulo što je, kako kaže, priveden kraju jedan značajan projekat za sve građane. Poručuje da je to primjer dobre saradnje jedne lokalne zajednice i Vlade RS, koja je imala sluha za veliki infrastrukturni problem Prnjavora.

" Ovo je projekat o kojem se u Prnjavoru dugo priča. Ovo je bio poseban saobraćajni problem ovdje na izlazu iz grada, i ne samo što je riješen taj problem, nego smatram prije svega da je ovo sad i ogledalo našeg grada", kazao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Kružni tok svečano je otvorila predsjednica Vlade RS. Željka Cvijanović poručuje da je to samo jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji se realizuju na području opštine.

"Želim prvo da pozdravim aktivizam lokalne vlasti koja zna na koji način treba da sarađuje sa Vladom, da definiše određene projekte i u krajnjem slučaju da stavi te projekte u prave prioritete", kazala je Cvijanovićeva.

Prnjavorčane posebno raduje i izgradnja auto-puta, koja će uskoro biti privedena kraju. Uz autoput, poručuju iz prnjavorske opštine, ide i jačanje poslovne aktivnosti, pa već od narednog mjeseca očekuju nove investitore, koji će svoje objekte graditi u poslovnoj zoni.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.