Humnitarac iz Kozrske Dubice

Produžena uspješna saradnja sa humanitarcem koji je spasio 11 života

  • Извор: АТВ
  • 01.11.2021. 16:14

Danas je u UKC RS dogovoren produžetak saradnje sa institucijama na projektu za humanost i sport iza koje stoji sada već poznati humanitarac i sportski radnik Zoran Mijić iz Kozarske Dubice.

Mijić je za projekat koji se odnosi na humanitarni rad i sportske kolektive u prethodnom periodu dobio nesebičnu podršku prvog čovjeka UKC RS Vlade Đajića, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, direktora ZP "Elektro Krajina" Dragana Čavića, te direktora IRB-a Dražema Vrhovca. Zoranove humanitarne aktivnosti pomogla je i ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović.

U narednom periodu Mijić će uz podršku institucija biti fokusiran na humanitarne projekte usmjerene na Novi Grad i Prijedor.

U proteklih par godina Zoran Mijić spasio jedanaest života, a zaposlen je u "Elektrokrajini" u Kostajnici.

Ove godine organizovao je brojne humanitarne akcije za ugrožene u Kozarskoj Dubici, Kostajnici i Gradišci, a pomogao je sportskim klubovima u ovim opštinama i uručio im opremu.

"Poslije 11 života koje sam spasio, odlučio sam da se što više posvetim humanitarnim akcijama, tako da sam uz pomoć Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, Vlade Đajića, direktora UKC-a RS, kao i Dragana Čavića, direktora 'Elektrokrajine', uspio podijeliti 23 garniture opreme za klubove u Kozarskoj Dubici, Kostajnici i Gradišci", ispričao je Mijić za ATV.

Obezbijedio je, kako kaže, i podijelio preko sto paketa vrijednih donacija socijalno ugroženim mještanima u sve tri opštine.

"Takođe, svakog mjeseca obezbjeđujem lijekove penzionerima koji su u stanju ugroženosti", ispričao je Mijić.

Nedavno je u Kozarskoj Dubici organizovao atletsko prvenstvo na kojem je okupio brojne sportiste iz Republike Srpske.

"Zajedno sa Đajićem, organizovali smo atletsko prvenstvo koje je nedavno održano, a podršku je dalo više od 200 učesnika iz Republike Srpske", rekao je Mijić.

Mijić kaže da je ove godine pokrenuo i realizovao humanitarne akcije za bolesnu djecu, a tom prilikom je uspio obezbijediti i sredstva za dvije djevojčice koje su nakon toga uspješno operisane kod ruskih doktora u Ćupriji.

Zoran Mijić je odlikovan više od 50 puta, a među odlikovanjima su Medalja zasluge za narod, nagrada "Jelena Trikić - majka hrabrost", priznanje "Nezavisnih novina" za podvig godine, i još mnoge druge nagrade.

"U Dablinu sam osvojio peto mjesto za ponos Evrope u kategoriji humanosti kao predstavnik BiH. Zbog pandemije nisam uspio otići, ali sam preuzeo tu nagradu", kaže za ATV Zoran Mijić.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.