Toplo se obucite

Prohladno, moguć slab snijeg

  • 26.01.2019. 08:44

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će preovladavati prohladno vrijeme sa slabim snijegom na istoku, dok će ponegdje poslije podne biti sunčanih intervala.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus četiri do nula, na jugu do sedam, a u višim predjelima oko minus pet stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Tokom prijepodneva duvaće zapadni vjetar, i u toku dana južni. Na jugu umjerena do jaka bura sa olujnim udarima, koji će slabiti tokom dana. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u centralnim, sjevernim i istočnim područjima preovladava pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. 

Najniža temperatura vazduha od minus 16 stepeni jutros je u 7.00 časova izmjerena na Bjelašnici, te minus 10 na Čemernu i na Han Pijesku. 

Na Sokocu, u Kalinoviku i na Ivan Sedlu bilo je minus osam stepeni, u Gacku i Bihaću minus šest, u Zvorniku, Sarajevu, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Krupi na Uni, Livnu i Bugojnu minus pet, u Prijedoru, Srebrenici, Rudom, Šipovu, Tuzli i Jajcu minus četiri, u Banjaluci, Bijenjini, Doboju, Višegradu, Foči, Srpcu, Gradačcu i Sanskom Mostu minus tri, u Brčkom minus dva, u Bileći i Grudama nula, u Širokom Brijegu jedan, u Trebinju i Mostaru dva, a u Neumu četiri stepena Celzijusova. 

Na Han Pijesku visina snijega jutros iznosi 80 centimetara, na Čemernu 59, u Mrkonjić Gradu 37, u Kalinoviku 35, u Srebrenici 30, na Sokocu 29, u Doboju 19, u Bijeljini 18, u Zvorniku 17, u Novom Gradu 16, u Banjaluci i Prijedoru 13, u Rudom i Srpcu 12, u Višegradu devet, u Foči osam i u Gacku sedam centimetara. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.