Сарајево

Пројектом "Одважне и храбре, то сте ви!" Бинго наставља подршку женском предузетништву

  • Извор: АТВ
  • 15.02.2024. 14:34

Девету годину за редом пројекат "Одважне и храбре, то сте ви!" усмјерен је на оснаживање жена путем различитих иницијатива, а уназад четири године, посебна пажња посвећена је предузетницама.

Препознавши многобројне изазове с којима се суочавају жене у Босни и Херцеговини приликом покретања и развоја властитих пословних подухвата, компанија Бинго је одлучила поново удружити снаге са партнерима и пријатељима, те Инвестицијском фондацијом Импакт, како би активно допринијела јачању економске позиције жена у заједници.

Овом иницијативом, Бинго жели пружити подршку женама предузетницама, осигуравајући им потребне ресурсе, знање и финансијску подршку за остварење њихових пословних идеја и допринос економском развоју заједница.

Пројекат је конципиран као програм који обухвата додјелу грантова, предузетничку обуку, менторску подршку те промоцију и подизање свијести о важности женског предузетништва.

Овогодишњи позив за пријаве биће отворен од 20. фебруара до 5. марта, а додијелиће се грантови у укупном износу од 30.000 КМ и то од 8.000 КМ и 5.000 КМ, два гранта у износу од 4.000 КМ и три у вриједности од 3.000 КМ.

Предселекција пристиглих пријава ће се одржати од 6. до 8. марта, а резултати ће бити објављени 8. марта у 13 сати.

Онлине гласање за одабир добитница биће отворено од 8. до 25. марта.

“Свеобухватна подршка кроз едукацију, менторску и финансијску подршку у покретању и развоју пословних подухвата подржаних прошле године резултирала је са 100% одрживошћу бизниса доприносећи економском оснаживању предузетница, али на крају и локалном економском развоју кроз нова запошљавања и стварање нове вриједности, што нас мотивише на још снажнију синергију у циљу јачања предузетничких компетенција, учења, свијести и културе у наредном периоду“, изјавио је Сенајид Ђозо, извршни директор Инвестицијске фондације Импакт.

Предузетничка обука одржаће се од 12. до 25. марта, а презентација идеја од 26. до 28. марта. Након завршетка презентација, 28. марта, сумираће се гласови жирија и публике те ће бити проглашене кориснице грант средстава и менторске подршке Инвестицијске фондације Импакт.

“Задовољство нам је бити партнер пројекта који подстиче било који вид предузетништва, јер предузетнички начин размишљања предуслов је за стварање нових вриједности и развоја тржишта. Овнак и Бинго су дугогодишњи партнери те нам је част исказати партнерску подршку кроз овакву иницијативу”, Изјавила је Матеа Ђотлом,  маркетинг и ПР менаџерица компаније Овнак. 

Партнери пројекта су Оаза, Бамби, Зиаја и Либрессе, док су пријатељи Дита, Алма Рас, Пфаннер, Кафе Бразил и Нутрино Лаб.

Купци такође могу дати свој допринос купујући производе ових брендова који ће бити посебно означени на полицама Бинго трговина.

Амина Челиковић из маркетинг сектора компаније Бинго истиче:

"Сретни смо што су значај овог пројекта препознали наши партнери, пријатељи и купци. Посебно смо поносни на кориснице средстава из претходних година које су се одважиле и покренуле властите бизнисе. Аплицирање је и ове године  једноставно и охрабрујемо све жене које имају бизнис идеју, да се пријаве".

Подршку су пружили и медијски партнери Нова, АТВ, Кликс, ТНТ, Камелеон и РСГ.

За више информација о пријави на грант средства и активностима пројекта, посјетите веб страницу: https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabre/ 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)