Univerzitet u Banjaluci

Promovisani doktori nauka

  • 08.11.2018. 19:33

Godine truda, rada i učenja na kraju se isplate. Primjer za to je 31 doktor nauka, koliko ih je promovisano na Univerzitetu u Banjaluci.

"Moja tema doktorske disertacije bavi se motivom pravde u Američkoj književnosti od 17. do 20. vijeka i vrlo je aktuelna. Kod nas još uvijek interdisciplinarnonst nije toliko prepoznata ni zastupljena, tako da je ovo bilo osvježenje u nekom naučnom, ali i socio-kulturnom smislu", istakla je Dijana Zrnić, Filološki fakultet.  

Sarajlija Senad Murtić kaže da se na doktorske disertaciju u Banjaluci odlučio zbog mnogo povoljnijih finansijskih uslova nego u Sarajevu.

"Moram priznati da čovjek dok radi doktorsku disertaciju nema taj utisak, ali kad je završi i kada se slegnu svi utisci osjećaj je predivan i evo imam veliko zadovoljstvo da prisustvujem ovom činu", istakao je Senad Murtić, Poljoprivredni fakultet. 

Ponosni smo na ove nove doktore nauka kaže rektor.

"Doktorirali su iz različitih oblasti i njihove doktorske disertacije su dijelom publikovane u međunarodnim i vodećim nacionalnim časopisima i zaista Univerzitet u Banjaluci je ponosan na svoje doktore nauka koji su dostigli najvišu titulu u akademskoj zajednici, odnosno u nauci, doktoriranjem upavo na Univerzitetu u Banjaluci", istakao je Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci.

Svake godine na Banjalučkom univerzitetu doktorira između 20 i 35 doktora nauka. Ovo je posljednja generacija koja je doktorirala po starom planu i programu, kaže rektor.
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином