Bijeljina

Prva donacija Odboru za pomoć KiM u novoj godini

  • Извор: АТВ
  • 03.01.2023. 15:59

Danas je stigla i uplaćena prva donacija na samom početku ove 2023. godine od Pokreta za Bijeljinu i predsjednika Milenka Mitrovića za 100 paketića u vrijednosti od 1.000 KM za djecu na Kosovu i Metohiji preko Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

"Hvala gospodinu Milenku Mitroviću potpredsjedniku skupštine grada Bijeljina i predsjedniku Pokret za Bijeljinu što su svojom humanošću u januaru mjesecu slava, darivanja i praštanja pokazali humano lice i sjetili se u ovim teškim vremenina srpske djece i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. To je sigurno velika čestitka za Božićne i Novogodišnje praznike kada ćemo i u januaaru obradovati i izvući osmijeh za još više stotina djece na Kosovu i Metohiji", naveli su u Odboru i dodali:

"Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji provodi veliku akciju širom Republike Srpske preko osnovnih i srednjih škola u kojoj je do sad učestvovalo 75 škola ili oko 50 000 učenika i zahvaljujući njima već smo u decembru podjelili preko 1.000 paketića srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji".

Veliki dio tih sredstava usmjeren je za ugradnju lifta i opremanje  Dnevnog Centra "Podrži me-9.januar" koji je izgrađen i u toku je opremanje.

"Akciju smo produžili do 31. januara tako da mogu svi koji žele kao naše mnogobrojne škole uplatiti donaciju na žiro računa Odbora 5551000034196445. Ova akcija je aktivna zajedno i paralelno sa akcijom preko humanitarnog broja 1412 koja je pokrenuta 01 i traje do 31. januara za opremanje Dnevnog centara 'Podrži me-9.januar' namijenjen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosvu i Metohiji", kažu u Odboru.


Pozvali su sve humane ljude da da pozovu 1412 i jednom konvertibilnom markom učestvuju u opremanju ovog humanog manastira ili pomognu donacijama prema svojim mogućnostima da budemo uz srpski narod na Kosovu i Metohiji sada kada im je sigurno najteže u proteklih više od dvije decenije.

Тагови: