Opština Teslić

Psi lutalice zaklali šest ovaca u Donjem Rankoviću, mještani apeluju da se psi zbrinu

  • Извор: АТВ
  • 14.07.2022. 20:00

U Donjem Rankoviću svi pričaju o napadima pasa lutalica. Nanijeli su značajnu materijalnu štetu domaćinstvima. Porodica Mikić kaže - buka ih je probudila u cik zore. Imali su šta da vide. Psi lutalice napali su ovce.

“Rano ujutro, negdje oko četiri sata su psi lutalice navalili na ovce. Kada sam došao ovdje zatekao sam izvaljena vrata. Da li su preskočili preko ograde ili su oni razvalili vrata. Jedna ovca je ležala oštećena, poderalo joj but. Ostale tri, jedna je malo manje oštećena”, ispričao nam je Zoran Mikić mještanin Donjeg Rankovića, Teslić.

Narednih dana u selu se pročulo i za još nekoliko slučajeva. To ih je sve zabrinulo. Kažu, ranije nisu imali većih problema sa psima lutalicama. Sada im nije svejedno. Strahuju od novih napada.

Ništa bolje od Mikića nisu prošle ni njegove komšije. U ukupno četiri domaćinstva psi lutalice zaklali su  šest ovaca.

U jednom domaćinstvu zaklali su tri ovce, u drugom ovna, a u trećem jagnje. Sve to u krugu od oko 300 metara i u gusto naseljenom dijelu sela. Da će štetu nadoknaditi, mještani se ne nadaju mnogo. 

“Išao sam samo da se obratim u policiju i inspektoru veterinarskom, ali ne znam šta da kažem, izgleda su psi lutalice zaštićeni više nego ljudi”, kaže Mikić.

Koje mjere preduzimaju kako do ovakvih slučajeva više ne bi dolazilo, u Opštinskoj upravi Teslić danas nam nisu odgovorili. Iz savjeta Mjesne zajednice apeluju da se nadležni što prije prihvate posla i zbrinu pse lutalice, a komšijama preporučuju da ukoliko primjete čopore pasa lutalica u blizini kuća – odmah nazovu opštinsku inspekciju.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.