Čajniče

Pušten u saobraćaj novoizgrađeni most

  • 06.09.2018. 19:34

Čajničani su, nakon 23 godine planiranja i odlaganja, dočekali novoizgrađeni most u MZ Miljeno koji su danas  u saobraćaj pustili Nenad Nešić, direktor JP Putevi RS i Neđo Mašić, direktor ŠG Vučevica.

Novi most će ubrzati protok ljudi, roba i kapitala i uveliko  olakšati svakodnevicu stanovnika ove male opštine na istoku Srpske. JP Putevi RS od jula do septembra most su izgradili vlastitim sredsatvima i bez kreditnog zaduženja.

„Želim da kažem da je ovo početak i najava daljih investicija kako u opštinu Čajniče,tako i u RS, sa posebnim akcentom na istočni dio RS", kaže Nenad Nešić,vd direktor JP Putevi RS.

Direktori ŠG Vučevica Neđo Mašić zahvalili su se Vladi i JP Putevi RS  koji su pomogli da se ovo napokon dogodi i svima koji su ovolike godine imali strpljenja da čekaju da se Čajniče poveže sa ostatkom svijeta. 
Nadaju se da će sljedeći projekti biti brži i lakše realizovani.

„Ja sam kao građanin sretan na ovaj današnji dan, što je gospodin Nešić za sve ovo vrijeme skupio hrabrosti, odvojio sredstva JP, normalno u saradnji sa Vladom i što je uspio za mjesec dana da ovaj most napravi", rekao je Neđo Mašić, dir. ŠG Vučevica Čajniče 

Vlada RS je donijela odluku da finansira renoviranje i asfaltiranje lokalnih puteva u nerazvijenim  opštinama RS , među kojima je i  Čajniče. Prema riječima direktora Nešića, sve projekte uz saglasnost lokalne zajednice, izvodiće JP Putevi RS. Vrijednost projekta je oko 300 hiljada maraka. 


  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм