Načelnik Policijske uprave Doboj

Radinković: Nema povrijeđenih učenika u saobraćajnim nezgodama

  • Извор: СРНА
  • 01.09.2021. 12:40

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da u protekle tri godine nije evidentirana saobraćajna nezgoda sa djecom učeničke dobi kao učesnicima, zahvaljujući preventivnim i represivnim aktivnostima policije.

Radinković je danas povodom početka nove školske godine, zajedno sa predstavnikom Gradske uprave Doboj, posjetio gradsku Osnovnu školu "Vuk Karadžić".

On je rekao novinarima da je policija u proteklih nekoliko dana počela sa realizacijom kampanje "Zaštitimo djecu u saobraćaju" koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a čiji je cilj povećanje stepena bezbjednosti djece u saobraćaju, imajući u vidu da je njihovo prisustvo daleko veće na ulicama kada počne školska godina.

"U narednom periodu pred svakom školom u lokalnim zajednicama u nadležnosti Policijske uprave Doboj imaćemo policijske službenike kako bi zaštitili najmlađe učesnike u saobraćaju, te omogućili da se naviknu kao učesnici u saobraćaju", istakao je Radinković.

On je zahvalio predstavnicima lokalnih zajednica što su s ciljem podizanja nivoa bezbjednosti neposredno uz školske objekte postavili adekvatnu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, kao i takozvane ležeće policajce u blizini problematičnih raskrsnica.

Potpredsjednik Skupštine grada Doboja Miloš Bukejlović podsjetio je na dosadašnja ulaganja u poboljšanje saobraćajne infrastrukture, kao i prisustvo Gradske uprave prilikom infrastrukturnih radova na objektima i toplifikacije obrazovnih ustanova, a s ciljem podizanja uslova za rad i boravak učenika u školi.

Тагови: