Drvar

Radnici Doma zdravlja u štrajku, traže devet i po plata

  • 31.08.2018. 14:27

Radnici Doma zdravlja u Drvara u štrajku su pet dana jer nisu primili devet i po plata, a Vlada Livanjskog kantona nema sluha za ovaj gorući problem, rekla je Srni kantonalni ministar rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih Vasilija Broćeta.

Broćeta je rekla da su zaposleni u Domu zdravlja u Drvaru peti dan u štrajku, i da ih potpuno razumije. 

"Oni su u pravu, imaju porodice i djecu, znamo šta je sve potrebno đacima za školsku godinu, ljudima je potreban ogrev i sve ostalo za normalan život", rekla je Broćeta. 

Ona je istakla da su radnici zatražili deblokadu računa Doma zdravlja i isplatu najmanje dvije plate.

"Dom zdravlja je u poziciji borbe za egzistenciju zbog dugovanja koja se godinama gomilaju. Posljednja blokada računa je zbog aparata koji je nabavljen 2013. godine novcem koji prethodno nije osiguran", rekla je Broćeta. 

Ona je rekla da je Vlada nema sluha za Dom zdravlja u Drvaru, koji je u najtežoj situaciji za razliku od ostalih domova zdravlja. 

"Zato su ministri iz reda Srba u Vladi Kantona 10 izašli i napustili posljednju sjednicu Vlade jer nije prihvaćen naš zahtjev da se uvrsti tačka dnevnog reda - problem Doma zdravlja u Drvaru", rekla je Broćeta. 

Ona je rekla da Dom zdravlja u Drvaru ima ukupno 48 zaposlenih i nada se da će ovaj problem biti prevaziđen, Vlada imati razumijevanja, a radnicima ove zdravstvene ustanove zahtjevi biti ispunjeni. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.