Sarajevo

Radnici GIKIL-a traže od vlasti 100 dana za uslove

  • 23.11.2018. 12:13

Oko 700 radnika Global ispat koksne industrije Lukavac /Gikil/ protestuju ispred zgrade Vlade Federacije BiH /FBiH/ u Sarajevu i traže od vlasti da im da 100 dana da ispune sve uslove kako ne bi došlo do zatvaranja postrojenja.

Okupljeni nose transparente na kojima piše "Radnici Gikila - žrtve državnog kriminala", te poručuju da će svojim životima braniti fabriku, prenosi portal "Kliks". 

Predsjednik Sindikata Gikila Mirsad Imamović rekao je da je vlast bila dužna sve da uradi, jer je imala svoje ljude u Nadzornim odborima, te napominje da niko nije imao sluha kada su radnici upozoravali na kriminal. 

"Danas imamo super ugovore i sada se neko našao da nas zatvori. Nikada nismo rekli da fabrika nije prljava, ali treba nam vremena. Prvi put se ulaže u ekologiju", istakao je Imamović, te dodao da su 17 godina "spavali" i sada kada rade, žele da im ugase firmu. 

On je rekao da ne može ni zamisliti šta bi se dogodilo ako bi se fabrika zatvorila i bilo ukinuto 1.000 radnih mjesta. 

Predstavnik Sindikata radnika hemije i nemetala FBiH Kate Iveljić poručila je da će fabrika ispuniti sve uslove, kao i da protesti neće biti mirni ako se Vlada ogluši o njihove zahtjeve.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм