Gradska apoteka Doboj

Radnici strahuju za posao

  • 01.07.2018. 19:48

Čiji smo, uopšte, i ko će da nas zaštiti? Na sve to, strahujemo za posao! Tako piše, jer se boje da pričaju pred kamerom, 35 radnika dobojske Gradske apoteke. Problem je blokiran račun zbog tri miliona maraka duga dobavljačim ali i stopiran izbor strateškog partnera koji bi preuzeo radnike i vratio dug. 

Odluci grada, koji je osnivač apoteke, usprotivilo se Pravobranilaštvo u kome tvrde da je ugovor štetan. Nacrt ugovora, šezdeset dana nakon isplate duga, daje mogućnost gradu da vrši likvidaciju, čime bi apoteka izgubila bitku za imovinu. 

"Apoteke imaju dokaz da je poslovne prostore kupila vlastitim sredstvima. Ukoliko se provede postupak likvidacije nad apotekom, imovina se knjiži na osnivača, a to je grad Doboj," kaže Milkica Garić, zamjenik Pravobranioca Doboj. 

Apoteka je godinama pozitivno poslovala, a od početka priče o strateškom partneru spekulisalo se da je pozadina njeno gašenje i preuzimanje atraktivnih prostora. Iako uvjerava da je cilj da nastavi rad, gradonačelnik ne krije da ga najviše brine kniženje imovine. 

"Ja neću da dozvolim da se uknjiže prostori pa i ovaj novi partner koji dođe ne može preuzeti prostore jer prostori još nisu uknjiženi, kaže Obren Petrović, gradonačelnik Doboja. 

Uprkos mišljenju dobojskog pravobranioca, grad je zatražio da se o svemu izjasni i Republičko pravobraništvo. Petrović radnicima poručuje da su se trebali žaliti prije nego što je dug narastao na tri miliona KM. Pravobranilac objašnjava da je duplo manji jer, pored dugovanja, apoteka ima zalihu lijekova i potraživanja koja vrijede milion i po maraka. 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина