Biser Srpske

Raznovrstan smještaj i sadržaj za sve generacije u NP "Sutjeska"

  • 06.06.2020. 20:03

Nacionalni park "Sutjeska", koji nosi epitet bisera Republike Srpske, ponudiće posjetiocima ovog ljeta nove smještajne kapacitete - od kampa na "Tjentištu" do luksuznih vila, uz raznovrstan sadržaj za sve generacije. 

Planinarske šetnje, posjeta prašumi Perućica, jednoj od dvije posljednje zaštićene prašume u Evropi, jezera Zelengore, uspon na najviši vrh u BiH – Maglić, više od 100 kilometara markiranih pješačkih i biciklističkih staza – neki su od bogatih sadržaja koje nudi Nacionalni park. 

"Mi smo u Nacionalnom parku vrijedno radili u ovom vremenu korone, gdje smo investirali u smještajne kapacitete, tako da u ovoj sezoni možemo da ponudimo mnogo raznovrsniji smještaj, od smještaja u bungalovima, planinskim kućama, paviljonima, tu je i hotel, i naravno, tu je i najluksuzniji smještaj u vilama. Dosta razloga zašto je potrebno posjetiti NP i pozivam da posjetite naše prirodne ljepote, idelna prilika", kaže Mirjana Radović, rukovodilac Sektora za promociju, NP ''Sutjeska".

Nacionalni park "Sutjeska" godinama privlači brojne goste iz Srpske i BiH, regiona, ali i turiste iz cijelog svijeta. Posjetioci imaju priliku i i da učestvuju u nagradnim igrama i ostvare popuste. 

"Poseban akcenat stavljamo na nagradnu igru, tačnije tri aranžmana, pod sloganom ''Ljeto u Nacionalnom parku  i odmor i avantura je ono što vas sigurno čeka tamo''. Tri aranžmana koji obuhvataju i boravak, odnosno noćenje sa obrocima, zajedno i sa aranžmanima koje nudimo u okviru kojih je svakako posjeta prašumi Perućica, jezerima Zelengore, Donje i Gornje bare i naravno najviši vrh BiH Maglić", kaže Nevena Novović iz NP "Sutjeska".

Građani će moći da iskoriste i turističke vaučere u NP ''Sutjeska''. Kažu, rado bi posjetili prirodne ljepote Srpske.

Nacionalni park "Sutjeska" ima brojne prirodne ljepote i kulturno-istorijski značaj. Ovaj nacionalni park je 2000. godine dospio u drugu kategoriju Odjeljenja UN za zaštitu prirode i prirodnih dobara. Najstariji i najveći nacionalni park u Republici Srpskoj i BiH prostire se na površini od oko 16.052 hektara. Više od 66 odsto površine pokriveno je šumom, a ostatak čine livade, pašnjaci i goleti. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.