"Drinski slalom 2018"

Regata okupila više od 1.000 učesnika

  • 04.08.2018. 12:32

Više od 1.000 ljubitelja plovidbe i zabave na vodi sa oko stotinu plovila učestvuje u današnjoj regati, koja se održava na 27 kilometara dugoj dionici od Fakovića do Rajske plaže na Drini kod Bratunca, rekao je Srni član Organizacionog odbora regate Slavoljub Mlađenović.

Regata "Drinski slalom 2018" startovala je oko 11.00 časova, a učesnici plove prema odmaralištu u selu Bjelovac, gdje će im biti priređen vojnički pasulj.

Nakon ručka, lađe će iz Bjelovca krenuti niz Drinu prema Rajskoj plaži gdje, prema planu, treba da stignu oko 17.30 časova.

Pjesma i zvuci gitara i harmonika čuju se na obali sa brojnih čamaca.

Mlađenović je istakao da je ovo 12. regata, da je dionica duža za dva kilometra nego prethodnih godina i da izuzetno raspoloženi učesnici druže se ploveći niz Drinu.

On ističe da su uslovi i vodostaj rijeke za plovidbu izvanredni.

I ove godine desetine šatora postavljeno je na Rajskoj plaži gdje tradicionalno nekoliko dana kampuje više desetina učesnika regate.

U okviru organizovanja regate ovih dana organizovani su brojni sportsko-zabavni sadržaji u Bratuncu i na Rajskoj plaži, gdje je cilj regate.

Danas se održavaju takmičenja u basketu, odbojci i malom fudbalu na pijesku, a postavljen je i "adrenalin" park pored Drine.

Po stizanju učesnika regate na cilj druženje će biti nastavljeno uz zajedničku večeru i kulturni program.

Pobjednicima takmičenja u spustu čamcima, skokovima u vodu, basketu, preplivavanju Drine, odbojci i malom fudbalu na pijesku i još nekim diciplinama, koja su sinoć i danas održana u okviru održavanja regate, biće uručene nagrade.

Takođe obezbijeđene su nagrade za najbolju i najveseliju posadu regate, kao i za najbolji čamac i mis regate.

U današnjoj plovodbi, uz učesnike iz Republike Srpske, učestvuje veliki broj turista i ljubitelja Drine iz Beograda i drugih mjesta Srbije, BiH, iz Austrije i još nekih zemalja koji već tradicionalno dolaze na "Drinski slalom" i ostaju po nekoliko dana da odmaraju na ovoj rijeci.

Organizatori regate su Eko-rafting klub "Rajska plaža", Turistička organizacija, a pokrovitelj je opština Bratunac.

Regata se organizuje s ciljem razvoja turizma, te promocije turističkih potencijala Bratunca i rijeke Drine, kao i omogućavanja saradnje i druženja ljubitelja ove rijeke i sportova na vodi.

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.