Недељко Бановић

Са коферима избјегао из Хрватске - данас има једну жељу

  • Извор: АТВ
  • 16.02.2024. 08:31

Недељко Бановић са неколико кофера деведесетих је избјегао из Хрватске.

Учесник је одбрамбено-отаџбинског рата и стварао је Српску, у рату је био и рањен, а овај ветеран данас живи у нехуманим условима, једино друштво су му вјерни пас и коњ. 

Са нешто више од 200 КМ пензије једва склапа крај с крајем. Бори се, и колико му снага дозволи, понекад заради дневницу. Кроз сузе прича да је ово највећи пораз у његовом животу. Некада је, прича, све било другачије, имао је огромно имање у Хрватској, стоку и тракторе. 

"Кад се ја тога сјетим лоше ми је, некако на шта сам пао. Набавио сам био и коњиће и коза неке тамо и сналазио се, то ми је теже што је остало и опет овдје доћи и Јово наново“, каже Недељко. 

Кућу је успио направити недалеко од Бањалуке, али у недостатку средстава никада је није опремио. 

Седамдесетједногодишњи Недељко Бановић има само једну жељу - да након више од 30 година лутања и трагања коначно добије дом достојан човјека и пронађе свој мир.

Тренутно живи у десетак квадрата нечега што је било замишљенои као остава. Купатило нема. 

"Бар да ми је дневни боравак и кухињу, то ми је жеља, па кад би умро не би жалио. Знао сам  узети воду и купати се и гледати да неће ко наићи, сакривати се, мучим се...“, прича Недељко.

Недељко заслужује помоћ. Како сам каже, волио би, до сљедеће зиме, да опреми макар дневну собу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.