"Nedjelja djeteta"

Sa radom počela mješovita jaslička grupa u teslićkom vrtiću "Palčić"

  • 02.10.2018. 18:04

Mješovita jaslička grupa u teslićkom Dječijem vrtiću "Palčić" počela je sa radom. To će uveliko olakšati roditeljima mališana koji su na formiranje jasličke grupe dugo čekali. Prostoriju je renovirala i pripremila opštinska uprava, a sav namještaj i dodatna oprema za rad donacija je teslićkog privrednika Stojke Petkovića.

"Za uređenje namještajem i ostalom opremom možemo da zahvalimo gospodinu ministru zdravlja Draganu Bogdaniću i našem privredniku Stojki Petkoviću koji je i ranije imao sluha da prepozna potrebe za uređenjem i poboljšanjem uslova života za naše mališane", istakla je Jela Kasapović v.d. direktora JU Dječiji vrtić "Palčić". 

"Mi smo tu prisutni dugi niz godina, praktično od postojanja firme nekih 20 godina i uvijek smo se odazivali na ovakve akcije. Drago mi je da sam dio toga da mogu pomoći mališanima da imaju dobar ugođaj", istakao je Stojko Petković, "Interlignum" Teslić. 

Novoformiranu jasličku grupu obišao je i Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske, povodom Dječije nedjelje. Zajedničkim radom, kaže, u narednom periodu radiće se na dodatnom poboljšanju kvaliteta boravka i sigurnosti djece u ovoj ustanovi. 

"Čovjek se podsjeti onog perioda kada je dolazio ovdje u vrtić sa svojim djetetom. Svi smo mi prolazni, djeca su ono što ostaje iza nas i što je najbitnije. Nažalost, ne samo ovdje kod nas, nego u cijeloj Evropi najveći problem današnjice jeste dijete, rađanje djeteta. Mi moramo činiti sve da to unaprijedimo. Kao što znate premijerka Željka Cvijanović učinila je ono što niko u regionu, a to je uvođenje materinskog dodatka za nezaposlene majke", istakao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS. 

U opštinskoj upravi podsjećaju da su u proteklom periodu uložili značajna sredstva u rekonstrukciju i obnovu vrtića kako bi uslovi za boravak mališana bili što bolji. 

"Opštinska uprava na čelu sa načelnikom opštine će u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima i dalje raditi. U ovih prethodnih par godina ovdje je uloženo oko 180 hiljada KM u sanaciju krova, prozora, vrata", istakao je Milovan Stanković, zamjenik načelnika opštine Teslić.

U Dječijem vrtiću "Palčić" boravi oko 160 mališana. U novoformiranoj mješovitoj jasličkoj grupi trenutno je njih 14. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.