Бијељина

Сахрањена Милица Марковић

  • Извор: АТВ
  • 10.10.2023. 15:29

На градском гробљу у Пучилама у Бијељини данас је у присуству породице, бројних пријатеља, колега, сарадника, и грађана сахрањена Милица Марковић (56), директор Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ и вишедеценијски члан СНСД-а.

На опијелу, које је служило свештенство Српске православне цркве, од Марковићеве се опростио велики број пријатеља, међу којима је и предсједник Републике Српске Милорад Додик, страначке колеге, представници градске власти и бројних јавних републичких и градских институција.

У име породице од Марковићеве се данас након комеморативног скупа опроштајним говором опростио пријатељ Васко Тодић који је рекао да је Милица дјелујући у парламентима Српске, Дома народа, Савјету Европе превазишла оквире политикантства и локалне политике.

- Носећи са собом свој крст, припадност свом народу и непоколебљиво борећи се за интересе народа ком припада - српском народу, Милица је корачала снажно и храбро, борећи се за свој народ -рекао је Тодић.

Он је навео да је Милица учила да се сви људи рађају једнаки, али да лични успјех зависи само од личних видика.

 - На њену иницијативу у Бијељини су обновљени Србадија, Просвјета, Коло српских сестара, те Удружење српско-француског пријатељства, иако се тога нико није сјећао. Мимоишле су је све награде и одликовања, али њој то никада није сметало јер за награде никада ништа није ни радила - поручио је Тодић опраштајући се у име породице и пријатеља од Марковићеве.

Милица Марковић преминула је у петак, 6. октобра у Београду након дуге и тешке болести.

Рођена је 2. новембра 1967. у Бијељини, гдје је завршила основну школу и гимназију. Дипломирала је на Филозофском факултету у Новом Саду на Одсјеку за романске језике.

Била је посланик у Народној скупштини Републике Српске и Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, а потом и посланик у Савјету Европе од 2006. године до 2018. године.

За директора ФИПА именована је 2020. године. Била је члан СНСД-а од 2001. године.

Милица Марковић имала је веома богату каријеру, али је, прије свега, била пожртвована мајка, пријатељ, колега и сарадник.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм