In memoriam

Sahranjena Segmedina Srna-Bajramović

  • Извор: Кликс
  • 02.06.2022. 17:00

Na sarajevskom groblju Bare danas je sahranjena novinarka i političarka Segmedina Srna-Bajramović. Sahrani, kao i vrlo emotivnoj komemoraciji prisustvovao je veliki broj građana.

Na komemoraciji su se obratili oni sa kojima je sarađivala kao novinarka, političarka, prijatelji. Između ostalih, novinarka BHT1 Maja Miralem-Čengić je poručila da je Srna-Bajramović bila simbol drugarstva i socijaldemokratije.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a čiji je član bila tokom cijele političke karijere, je kazao da će Segmedina u "boljem svijetu imati zagarantirano mjesto".

Urednik emisije RatArt kulturnog programa Televizije Bosne i Hercegovine, a koja se emitovala tokom ratnih godina Senad Zaimović je istakao da je bila "naša srna, lavica, drugarica, voljena i cijenjena". 

Na komemoraciji obratili su se i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić (NiP), bivša novinarka, političarka i Segmedinina prijateljica Sanela Prašović-Gadžo, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović (HDZ), glumac Miki Trifunov i jedan od Segmedininih sinova Afan Bajramović.

Podsjećamo, Segmedina Srna-Bajramović je preminula 31. maja u 49. godini. Nakon višegodišnje novinarske karijere, postala je članica SDP-a. Bila je potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.


Тагови:
  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)