Добиће је на кућну адресу

Себија Изетбеговић избјегава смјену, одбила преузети пошту

  • Извор: Аваз
  • 06.11.2023. 10:49

Управни одбор Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) је 30. октобра саопштио да је покренуо смјену генералне директорицу Себије Изетбеговић, која је руководила овом установом од јануара 2016. године.

Нема услове

Као разлог за смјену, наведено је да Изетбеговић не испуњава више услове за обављање те позиције, након што су јој одузете академске титуле, као и професура на Медицинском факултету у Сарајеву, наведено је у саопштењу за јавност Управног одбора КЦУС-а.

Изетбеговић је обавјештена о одлуци Управног одбора и има осам дана да се писмено изјасни о томе.

Астролози тврде: Ово је најважнији дан у новембру

Астролози тврде: Ово је најважнији дан у новембру

Уколико у том року не достави доказ да је редовна професорица Медицинског факултета, те да испуњава остале услове, одлука Управног одбора ће бити прослијеђена министру здравства, односно Влади Федерације Босне и Херцеговине на потврђивање.

Међутим, иако јој је УО КЦУС-а, послао званично препорученом поштом одлуку, она је је како сазнајемо одбила да је преузме с циљем да што више одуговлачи процес своје смјене.

Пошта - рјешење, је након тога враћено.

Пронађене бомбе, пушке, муниција, нишани...

Пронађене бомбе, пушке, муниција, нишани...

Аваз пише да ће јој данас бити рјешење послато по куриру и да ће га морати потписати и преузети. 

Претходни сазив Управног одбора КЦУС-а, који је именовала влада бившег премијера Фадила Новалића, страначког колеге породице Изетбеговић, није смијенио Изетбеговић ни пет мјесеци након одузимања академских титула.

Поништена звања

По Статуту КЦУС-а, највеће здравствене установе у Босни и Херцеговини, Изетбеговић није испуњавала услове за позицију генералне директорице након што су јој поништена академска звања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: