Uz podršku "Srpske kuće" i ATV-a

Sedmočlana porodica Gambelić uselila u novi dom

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2022. 11:21

Sedmočlana porodica Gambelić iz Nevesinja dobila je novu kuću, zahvaljujući projektu ”Srpska kuća” koji je pokrenulo udruženje ”Osmijeh žene” iz Laktaša.

Milenko i Veliborka Gambelić sreću na licu nisu krili. Kako ističu, ovo je jedan od najljepših dana i osjećaja za njih i njihovo petoro djece.

"Osjećaj je vrhunski. Dobio sam krov nad glavom. Zahvaljujem svim dobrim ljudima, opštini Nevesinje, volonterima, ženama iz Banjaluke koje su krenule sa ovim projektom, i svima koji su učestvovali u ovome", izjavio je Milenko Gambelić.

"Živjeli smo u 30 kvadrata. Srećni smo danas, zadovoljni. Bilo je nestvarno kada su nam najavili da će nam napraviti kuću i ostvariti snove. Osjećaj sjedenja u vlastitoj kući je prelijep. Mnogo nam ovo znači. Imamo pet sinova. Đorđe, Stefan, Marko, Ratko i Milutin. Slatko je biti majka petoro djece", kaže Veliborka Gambelić.

Iz Udruženje aktivista Nevesinje su poručili da su ovaj projekat radili s velikim emocijama i srcem, te da na na ovome neće stati.

"Porodicu Gambelić, koja živi sa pet sinova, našli smo u 30 kvadrata. Kada sam predočila inicijatoru projekta, Gorici Dodik, ovaj problem, oni su odmah pristali da isti realizujemo. Bili smo složni po tom pitanju. Emocije su vlada s nama, i srcem smo radili. Svaki dan smo ovdje bili. Kompletan tim, kao i Gorica, smo srećni danas. Srećni su građani Nevesinja, usrećena je jedna porodica. Pet mališana je dobilo krov nad glavom. Zahvaljujem se Gorici Dodik, ATV televiziji i direktoru Srđanu Kevcu. Na ovome nećemo stati, Bože zdravlja, idemo dalje u realizaciju projekata. Ništa nema ljepše nego kada vidimo osmijeh na licima porodice Gambelić", Nataša Đogić.

"Ovo je jedna od tri kuće koje smo počeli i evo, projekte polako završavamo. Ponosni smo na sve postignuto. Projekat Srpska kuća je baziran na tome da širi svijest koliko je bitno da višečlane porodice imaju osjećaj toplog doma. Smatram da smo ovim potezom, to i postigli. Centar za socijalni rad je prva instanca gdje su se javljale porodice i na taj način smo odabirali. Sada je to porodica Gambelić. Na ovome nećemo stati. Uselićemo sve tri kuće", kaže Jelena Trivić Miliććević, koordinator projekta "Srpska kuća". 

U ovaj humani projekat uključila se i ATV. 

"Bilo je izuzetno lako donijeti ovakvu odluku. Svi smo srećni što smo učestvovali. Ponosan sam na svoju ekipu, na ATV, što je prepoznala i podržala ovaj projekat, i što će u budućnosti da nastavi sa istom praksom. Kuća veoma lijepo izgleda. Mi smo pokušali da damo svoj maksimum i da finansijski pomognemo izgradnju kuće. Velika sreća vlada kako u porodici Gambelić, tako i među nama koji smo doprinijeli da se oni osjećaju ljepše. Ponosan sam što ovakav projekat postoji i što okuplja sve dobre ljude i nadam se da će tako da bude i u budućnosti", rekao je Srđan Kevac.


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.