Nevesinje

Sedmočlana porodica Gambelić uselila u novi dom

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2022. 20:01

Đorđe, Stefan, Marko, Ratko i Milutin Gambelić zajedno sa roditeljima danas su uselili u svoju kuću. Graja, osmjesi i sreća iz ove kuće na Šehovini danas su preplavili cijelo Nevesinje.

Sve ovo zahvaljujući Projektu „Srpaska kuća“ i ATV-u. Uz dobre ljude snovi se lako ostvaruju, kažu Gambelići.

“Živjeli smo u 30 kvadrata, srećni i zadovoljni, bar nismo kriju plaćali, nismo tražili ništa nemoguće. Da je bilo nestvarno to jeste stvarno kada su nam javili da će nam naši aktivisti preko njih smo dobijali informacije i žene iz banjaluke, napraviti kuću ostvariti naše snove, zaista je bilo za nepovjerovati ali eto snovi se ostvaruju”, rekla je Veliborka Gambelić.

“Osjećaj je dobar, ma vrhunski. Šta još da kažem eto dobio sam krov nad glavnom. Zahvaljujem se svim dobrim ljudima”, nije krio svoje odušeljenje Milenko Gambelić.

Sreću Gambeliča dijeli cijelo Nevesinje. Posebno srećne komšije.

 “Presrećni smo stvarno, svaka čast i organizaciji ovoj i vama. Ovo stvarno znači njima a i nama isto”, kaže Jelena Kljakić.  

Sve je krenulo od tri koordinatorke Projekta „Srpska kuča“, vrlo brzo ovoj humanoj misiji priključila se i naša televizija. Konačan cilj je bio usrećiti Gambeliće , da je cilj ostvaren danas je bilo očigledno.

“Projekat Srpska kuća je baziran na tome da širi svijest o tome koliko je bitno da višečlane porodice imaju osjećaj toplog toma i ja smatram da smo mi ovim potezom to i postigli”, navela je Jelena Trninić Milićević, koordinator projekta „Srpska kuća“.  

“Svi smo srećni što smo učestvovali, ponosan sam na svoju ekipu na ATV što je prepoznala i podržala ovaj projekat i što će u budućnosti to da nastavi. Kuća kao što ste vidjeli veoma lijepo izgleda, mi smo pokušali da damo svoj maksimum i da fanansijski pomognemo izgradnju kuće a danas smo vidjeli da će to da postane i dom”, izjavio je Srđan Kevac, direktor ATV-a 

Pripremne radove finasirala je opština Nevseinje. Porodicu Gambelić našli su aktivisti projekt iz ove opštine. Akcija je pokrenuta prije tri mjeseca.

“Srećan je kompletan tim iz Nevesinja, srećne su Gorica. Jelena ma svi smo srećni a i građani Nevesinja.  Usrećena je jedna porodica. Pet mališana je dobilo svoj krov nad glavom”, naglasila je Nataša Đogić, aktivista iz Nevesinja za projekat “Srpska kuća”. 

Krov nad glavom dobiće još porodica u Srpskoj. Pored ove kuće koja je već završena grade se još dvije u Laktašima. Ovi humanitarci kažu, na ovome se neće stati.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.