Selo Prosjek

Sedmočlanoj porodici Mandić iz Prnjavora izgorjela kuća, čekaju pomoć dobrih ljudi

  • Извор: Глас Српске
  • 09.11.2022. 17:30

Sve što je godinama mukotrpno stvarala sedmočlana porodica Mandić iz prnjavorskog sela Prosjek uništeno je u požaru, zbog čega im je neophodna pomoć dobrih ljudi.

Prema riječima Milivoja Mandića uzrok požara je neispravna instalacija, zbog čega je prvi sprat kuće pretvoren u garež. On je naglasio da je šteta ogromna, ali je ipak, najvažnije da niko nije nastradao.

"Požar je u ponedjeljak izazvala struja, tačnije instalacija je sve uništila. Komplet donji sprat mi je uništen. Velika je šteta, pa smo prinuđeni da boravimo u potkrovlju iako nije opremljeno, ali tu smo jer nemamo gdje", rekao je Mandić.

On ne sumnja u humanost i solidarnost dobrih ljudi, istakavši da su ga već neki pozivali, a i dobar dio komšija je pritekao u pomoć.

"Već su mi se ljudi iz sela javljali. Ogulili smo zidove, mora se nova instalacija raditi. Sve je uništeno, a da stvar bude gora izgorjele su mi sve pare koje sam imao", kazao je Mandić.

Nakon neprospavanih noći, Mandići moraju krenuti naprijed u potpunu obnovu kuće, a uz ljude dobog srca i njihovu pomoć sve će biti lakše.

"Potreslo me sve ovo, ali eto, najvažnije je da smo ostali svi živi i zdravi. Očistio sam dnevni boravak, kuhinju, hodnik sada sam prešao u kupatilo. Dva dana smo čistili tu paljevinu, a zidove smo gulili skroz do maltera", rekao je Mandić.

Na svu sreću, kako on kaže, brzom intervencijom vatrogasaca sačuvani su pomoćni objekti. Ovaj vrijedni domaćin, uz osnovni posao, kako bi prehranio porodicu, bavi se i stočarstvom.

"Radim na plantažama, a držim i stoku. Sedmoro nas je u kući, a samo sam ja zaposlen. Imam majku bolesnu i brata sa posebnim potrebama. Stoka nam je sigurnost da ne ostanemo bez hrane", naglasio je Mandić.

Mandić je još jednom pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da mu pomognu jer događaji kao što je ovaj požar stavljaju određuju nas da li u nama ima još nešto humano.

Ako ima, onda sedmočlanoj porodici Mandić možemo pomoći, između ostalog, i to na ovaj način.

BROJ ŽIRO RAČUNA:

MILIVOJE MANDIĆ

PROSJEK BB

NLB: 562-099-81457013-03

(Foto: prnjavor.info)

Тагови: