Ministar u gradiškoj bolnici

Šeranić: Intrahospitalne infekcije se dešavaju, ali ih treba prevenirati

  • Извор: СРНА
  • 06.06.2022. 12:31

Dvije bebe koje su dobile infekciju intrahospitalnom bakterijom klebsijela u Bolnici Gradiška i kasnije liječene u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske su dobrog zdravstvenog stanja, rekao je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šaranić.

Šeranić je naglasio da su infekcije koje su povezane sa pružanjem zadravstvene zaštite "nešto što se dešava u zdravstvenim ustanovama", te da upravo zbog toga i postoje zakoni, pravilnici, kontrole i procedure na osnovu kojih funkcioniše zdravsteni sektor s ciljem sprečavanja takvih pojava.

"Najvažnije je da su bebe dobro, a na nama, zdravstvenim ustanovama, menedžmentu i svima koji rade u zdravstvu je da poštuju procedure i vrše redovan nadzor. U sve ovo je uključen cijeli sistem nadzora, na samo zdravstvena ustanova koja mora da ima svoj program vezan za kontrolu infekcija, nego i Institut za javno zdravstvo koji nadzire cijeli proces", rekao je Šeranić u Gradišci, odgovarajući na pitanje novinara.

On kaže da je važno da se na svaku pojavu inrahospitalnih infekcija odmah reaguje i uradi sve da se to dalje na dešava.

"Ništa se slično ponovo nije javljalo kada je u pitanju Bolnica Gradiška, a imamo i izvještaj Instituta za javno zdravstvo, koji je dao svoju saglasnost da na sve mjere koju su preduzete po pitanju ove zdravstvene ustanove", kaže Šaranić.


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.