Ministar zdravlja

Šeranić: Najvažnije je da je beba dobro, pokrenuti su postupci

  • Извор: АТВ
  • 04.09.2022. 19:19

Niko ne bježi od odgovornosti, ali Ministarstvo ne može biti to koje će bilo koga osuđivati, ako su pokrenute aktivnosti pred pravosudnim institucijama, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić komentarišući nemili događaj iz fočanske bolnice kada je beba tokom porođaja ispala babici.

"Od početka sam se informisao o ovom neželjenom slučaju i ono što je najvažnije jeste da je dijete dobro. Žao mi je što se ovaj neželjeni slučaj desio u našoj zdravstvenoj ustanovi i mi smo uvijek spremni i voljni da preispitamo svoje postupanje i procedure. Nažalost, dešavaju se slučajevi u kojima ni zdravstveni radnici nisu nepogrješivi. Niko ne bježi od odgovornosti. Podsjećam, prema informacijama koje imam, pokrenut je određen postupak pred tužilaštvima i nadležnim organima. Na njima je da postupaju u ovom slučaju i relevantno utvrde šta se desilo", rekao je Šeranić za ATV i dodao:

"Ministarstvo ne može biti to koje će osuđivati bilo koga i donositi konačan sud, ako su već pokrenute aktivnosti pred pravosudnim organima".

Ministar je još jednom izrazio žaljenje zubog ovog nemilog događaja i poručio da će Ministarstvo uvijek biti na raspolaganju svima koji koriste usluge zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj.

"Informacije koje smo dobijali, dobijali smo iz zdravstvene ustanove s obzirom da smo se interesovali za zdravstveno stanje koje je u ovom  trenutku najbitnije", zaključio je Šeranić.

Тагови: