Sastanak Sindikata i ministra Šeranića

Sindikat: Potrebna bolja pozicija radnika u zdravstveno - socijalnom sektoru

  • Извор: АТВ
  • 23.03.2022. 14:07

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske održao je sastanak sa predstavnicima Republičkog odbora sindikata zdravstva i socijalne zaštite gdje su razgovarali o boljim uslovima za radnike u zdravstveno-socijalnom sektoru.

Šeranić je istakao da se ministarstvo kojim on rukovodi uvijek odazove svakom pozivu, po pitanju bilo koje teme ili problema, pogotovo kada je u pitanju bolji položaj radnika u zdravstvu.

"Ovo je jedan reprezentativan sindikat. Danas smo razgovarali o mnogim temama vezanim za zdravstvo. Danas su tražili od nas da se pokuša riješiti problem plata, toplog obroka i regresa. Treba da se definiše način kako bi prije svega dobili topli obrok, a taj zahtjev stoji još od prošle godine. Naravno, nije odmah moguće doći do rješenja, ali će se ići u tom smjeru", rekao je Šeranić.

Dodaje da je na današnjem sastanku bilo riječi i o novom Zakonu zdravstvene zaštite, osvnuvši se najviše na radnike socijalnog rada, pogotovo kada je u pitanju socijalna zaštita.

Nikola Crnčević, predstavnik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite naveo je da povećanje koje su zdravstveni radnici dobili u januaru malo s obzirom da je taj udio pojela inflacija.

"Potrebno je dodatno povećanje plata, a da ne govorimo o toplom obroku i regresu. Današnji pregovori su bili dobri, ministar je podržao našu želju i potrebu za boljim uslovima radnika. Očekujemo bilo kakvo povećanje primanja", rekao je Crnčević.


  • 08:30 Недјеља о Васкрсу

    ''Недјеља о Васкрсу

  • 09:00 Бесједа о васкрсењу

    'Весједа о васкрсењу

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.