Sastanak u Banjaluci

Sindikat zdravstva traži povećanje cijene rada

  • Извор: СРНА
  • 25.04.2023. 13:55

Na sastanku Regionalnog odbora Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske danas su u Banjaluci analizirane aktivnosti sindikalnih organizacija, kao i zahtjev ovog sindikata za povećanje cijene rada i pregovori sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Nikola Crnčević rekao je na konferenciji za novinare da je zahtjev kojim se traži povećanje cijene rada sa sadašnjih 159 na 170 KM, odnosno za 10 odsto, usaglašen i 12. januara poslat Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Crnčević je dodao da ovaj sindikat nije potpisao sporazum kojim se odriču pregovora za topli obrok i regres.

"Nismo dobili odgovore, ali nećemo odustati od zahtjeva za povećanje cijene rada i ne odustajemo od toplog obroka i regresa", rekao je Crnčević.

Mladi sve kasnije stupaju u brak

Mladi sve kasnije stupaju u brak

Predsjednik Sindikalne organizacije Doma zdravlja Doboj Danijel Atijas rekao je da postoje razlike u doprinosima i poštovanju kolektivnog ugovora i naglasio da su topli obrok i regres nasušna potreba svakog radnika.

"Plata prosječna u Republici Srpskoj od 1.200 KM je veća od plate medicinske sestre, i to se mora promijeniti", rekao je Atijas i dodao da ljekar specijalista dobije neto platu oko 2.000 KM.

On je naglasio da se uz pomoć resornog ministarstva i Vlade moraju sačuvati medicinski radnici.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.