Donacija Kovačevića i "Epmobajla"

Šipovo: Opština dobila punjač za električna vozila

 • Извор: СРНА
 • 20.09.2022. 14:14

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević i firma "Epmobajl" /Epmobile/ donirali su opštini Šipovo punjač za električna vozila, koji je postavljen ispred zgrade opštine.

Kovačević je rekao novinarima da je danas promovisano nešto što donosi budućnost, a da je Srpskoj potrebna zdrava, održiva i obnovljiva energija.

On je istakao da Šipovo postaje sve značajnije turističko mjesto u Republici Srpskoj.

- U Šipovu nema električnih automobila, ali do sada nisu imali mogućnost, ni uslove da voze takve automobile, a sada će imati - istakao je Kovačević.

On je dodao da je ovo opština koja je veoma dobro prepoznala sve svoje potencijale, veoma dobro organizuje sve kada je u pitanju turizam i koja je prepoznala turizam kao značajnu privrednu granu za svoj razvoj.

- Ljudi koji prolaze kroz ove krajeve sada će znati da ovdje ima punjač, moći će da dođu i provedu određeno vrijeme, da vide sve ono što Šipovo može da ponudi i kada su u pitanju prirodne ljepote i gastro-ponuda po kojoj je ovo mjesto poznato - rekao je Kovačević.

Direktor firme "Epmobajl" Nikola Karan naveo je da je na području Republike Srpske postavljeno više od 40 punjača.

- Cilj i vizija naše firme je tendencija razvijanja mreže infrastrukture koju uspješno sprovodimo na teritoriji Republike. U Šipovu je postavljen punjač, snage 22 kilovata koji je sasvim zadovoljavajući za punjenje jednog električnog vozila - dodao je Karan.

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač izrazio je zahvalnost za ovu donaciju punjača za električna vozila, koji će biti ucrtan u turističke mape.

- Svi koji budu išli prema Šipovu ili prema moru će znati da ovdje postoji punjač za automobile. Ovo je poklon koji će sigurno obilježiti budućnost prevoza u Šipovu, budućnost turističnke destinacije i dolaska naših turističkih klijenata - naglasio je Kovač.

Тагови:
 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.