AMS

Skinite nogu sa gasa, putevi mokri i klizavi

  • 20.03.2019. 08:50

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su mokri i klizavi, a na dionicama preko planinskih predjela ima snijega i poledice.

U kotlinama i duž riječnih tokova smanjena je vidljivost zbog magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni. 

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske napominju da je zimska oprema zakonski obavezna do 15. aprila. 

Zbog sanacije odrona na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom. 

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu E-661 Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji izmijenjen je režim saobraćaja. 

Na magistralnom putu, na dionici Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, vozi se jednom saobraćajnom trakom. 

Zbog radova, izmijenjen je režim sabraćaja na magistralnom putu M-4, dionica Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom i biće regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

U toku je izgradnja i provođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa iz AMS upozoravaju vozače da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta M-4 Čelinac-Kotor Varoš. 

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, zbog aktiviranja klizišta saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog izvođenja radova u tunelu "Vranduk", na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja. 

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu Šamac-Domaljevac, zbog izvođenja sanacionih radova. 

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na graničnim prelazima u BiH nema zadržavanja. 

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм