Višegrad

Skupštinska većina nikako da prihvati da opoziv nije uspio

  • Извор: АТВ
  • 20.07.2022. 20:07

Višegradska skupštinska većina i dalje se ne miri sa činjenicom da opoziv SNSD-ovog načelnika nije uspio. Nisu uvažili rezultate opštinske izborne komisije, koju su sami imenovali, a koja nije uvrstila glasove putem pošte za koje niko nije mogao da utvrdi ko ih je i odakle poslao.

"Ti rezultati nisu ušli u potvrđene rezultate", rekla je Snežana Nešković, predsjednik opštinske Izborne komisije.

"Zaista jedna apsurdna situacija da lokalna Skupština mijenja odluke i rezultate i lokalne izborne komisije i Republičke", rekao je Darko Andrić, šef Kluba SNSD-a u SO Višegrad.

Oni koji su u odborničke klupe sjeli sa najmanjim brojem glasova danas najavljuju proteste širom Republike Srpske. Smeta im što je javnost saznala da su tajno pisali Kristjanu Šmitu, a po nalogu iz Sarajeva. 

"Bože dragi, mi priznajemo Šmita i ako ga mi ne priznamo, raspada se EU, BiH i raspada se Republika Srpska", rekao je Zoran Papić, odbornik  SNS-a BiH u SO Višegrad.

"Sigurno ćemo pokrenutu određene proteste koji će biti na različitim nivoima i u Višegradu i dalje i do IS i do Banjaluke", rekao je Mile Lakić, odbornik PZV u SO Višegrad.

Kolika je moć tih što prijete protestima najbolje govori prošlosedmični sastanak sa liderima njihovih partija na kome je bilo manje od 50 pristalica. Desetine hiljada maraka koliko je koštao referendum o opozivu, uzalud je potrošeno. 

"Smatram da se taj novac mogao usmjeriti za nešto što bi bilo korisno našim sugrađanima", rekao je Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad.

"Po meni je Mladen Đurević načelnik, sve dok mu CIK ne oduzme mandat", rekao je Muamer Sofović, predsjednik SO Višegrad.

I dok su kao i na prethodnim sjednicama pljuštale uvrede i neprimjeren rječnik, danas je bilo i prijedloga, ali samo  SNSD-a i SDS-a.

SDS danas je pozvao sve da zajedno odblokiraju Višegrad, međutim, upravo ta ideja nije se svidjela predstavnicima sedam manjih stranaka koji zajedno sa SDS-om čine Skupštinsku većinu. I SNSD imao je svoj prijedlog da svi podnesu ostavke, ali taj prijedlog nije naišao na podršku većine sedam manjih stranaka.

Тагови: