Nema vjere ni političke opcije

Složan život u Vukosavlju

  • Извор: АТВ
  • 08.09.2022. 19:45

Starosjedioci, povratnici, raseljena lica, svi zajedno. Nema vjere ni političke opcije jer je tako mnogo lakše - tako pričaju mještani Vukosavlja. Kažu, odlično funkcionišu i hvale se time da je njihova opština dobro mjesto za život.

- Dobro se živi, dosta se radi kako je mala opština. Trud do nivoa. 

- Uradilo se puno i kod nas u selu asfaltnih puteva. Bilo je vrijeme da se urade. Onda, radi se i neka crkva se renovira, kažu mještani.

Posebno se narod u Vukosavlju hvali svojim putevima. Oni mali, kroz sela, skoro su svi rekonstruisani.A počela je i gradnja onih velikih.  

Opština Vukosavlje nalazi se na najvećoj silaznoj petlji u Srpskoj. Ovdje će kažu biti i najveće ukrštanje auto-puteva. Sve to planiraju iskoristiti kako bi dodatno podstakli privredni razvoj.

A upravo na tom dijelu, gdje će se ukrstiti autoputevi Koridor 5 C i Banjaluka-Bijeljina – granica sa Srbijom, u Vukosavlju će formirati mini poslovnu zonu. Priželjkuju strane investitore, ali kažu, prednost daju onim domaćim. 

"Kroz jednu mini poslovnu zonu koja će krenuti sa gradnjom na proljeće, već iduće godine, gdje ćemo njima dati mogućnost da li da kupe zemljište ili da uzmu pod koncesiju sve zavisi od želja tim privrednika. Na ovaj način želimo im omogućiti da s erazvijaju kao preduzeća i učestvuju u razvoju Vukosavlja", kaže Borislav Rakić, načelnik opštine Vukosavlje.  

A upravo se o razvoju u Vukosavlju danas najviše i govorilo. Sve to povodom obilježavanja 8. septembra, Dana opštine Vukosavlje. Tamo imaju mnogo planova za naredni period. A prioritet svih prioriteta je, kažu, riješiti pitanje kvalitetnog vodosabdijevanja urbanog jezgra.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.