Катарина Тривић

Снажна порука Бањалучанке Катарине Тривић која се бори с леукемијом: Будите захвални

  • Извор: Бањалука.нет
  • 19.11.2023. 17:59

Када је Катарина Тривић сазнала да се болује од акутне мијелоидне леукемије у својој 18. години, није ни слутила колико ће храбрости и инспирације донијети онима који дијеле њен пут.

Сада, с 21 годином, поново се бори с том немилосрдном болешћу, али својом отвореношћу на друштвеним мрежама постала је примјер многима.

У недавном ТикТок видеу, Каћа је послала снажну поруку женама које пролазе кроз губитак косе усљед болести.

Одлучила се потпуно ошишати, иако то још није било неопходно.

"Ја сам хтјела постепено да се шисам и да испробавам нове фризуре из забаве, међутим видјела сам да шаљем погрешну поруку, да људи моје шишање схватају другачије од онога што сам ја наумила”, прича Каћа.


Киселе краставце не би требало да једе ова група људи

Киселе краставце не би требало да једе ова група људи

Истиче да, с обзиром да већ двије године прича јавно о својој болести, добија стотине порука од дјевојака и жена које нису могле психички да се изборе са губитком косе и поред свих својих здравствених проблема, морале су да се боре и са тиме.

“Ја сам се такође борила са ужасним погледима људи јер сам остала без косе и знам колико то може да утиче на психу. Желим овим видеом да вам кажем да коса није битна и да ће коса нарасти, моја је за двије године нарасла, још сам се стално шишала”, каже Каћа.

Повод за овај потез био је видео који је прије пар мјесеци видјела на Тиктоку, гдје је дјевојка сама себи уништила косу блајхањем и онда се снимила како плаче.

“Ја сам се мало увриједила и разљутила због свих болесних дјевојака које су видјеле тај видео”, истакла је она.

Ова храбра дјевојка поручила је да на крају дана уопште није битно да ли ћете имати косу на глави или каква вам је фризура.

“Битно је када легнете у кревет навече да сте сретни и захвални на још једном дану који сте добили, јер нико од нас не зна да ли ће се сутра пробудити и шта ће се с нама десити. Не знате колико ћете бити овдје, а бићете само једном. Немојте бринути о небитним стварима, уживајте, играјте се, реците људима око вас да их волите. Битно је да будете добри људи, а то како сте неки дан изгледали, то се нико неће ни сјећати”, поручила је Каћа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?