АМС

Снијег отежава саобраћај, гужве на границама према Хрватској

  • Извор: АТВ
  • 08.01.2024. 09:40

Саобраћај је јутрос отежан због интензивног снијега који пада у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ), а километарске колоне возила и дуга задржавања забиљежена су на граничним прелазима на сјеверу БиХ, према Хрватској, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

За теретна возила и шлепере забрањено је саобраћање преко Романије, док на осталим планинским превојима треба користити ланце, препоручили су из Савеза.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола- Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на дионици регионалног пута Водице-Горњи Подградци.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

На регионалном путу Прибој-граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац - Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона на регионалном путу ентитетска граница Подкозара-Чајниче-граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На подручју ФБиХ снијега на коловозу има и на путним правцима Сарајево-Тузла /Нишићи и Караула/, Трново-Фоча /Рогој/, Хан Пијесак-Власеница /Хан Поглед/, Рипач-Врточе, Босански Петровац-Дрвар /преко Оштреља/, Кључ-Босански Петровац /Ланиште/, Купрес-Шуица, Чламоч-Млиниште, Јабланица-Посушје /Блидиње/ и Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље /преко Макљена/.

Радови су у току на путним правцима Чевљановићи-Нишићи и Кључ-Сански Мост.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина