Marijana Vasić

Srednjoškolka iz Teslića tečno govori korejski jezik

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2022. 19:42

Korejski jezik gimnazijalka iz Teslića Marijana Vasić je naučila sama. Počela je da uči njihove simbole uz pomoć aplikacija na internetu. Tu se nije zaustavila. Nabavila je literaturu i lektire na korejskom jeziku.

"To je počelo kada sam pregledala prvu korejsku seriju. Meni se taj jezik izuzetno svidio. Njihova intonacija, njihovo sklapanje rečenica i kultura. Kada god se mi upoznajemo sa nekim jezikom, upoznajemo se i sa kulturom. Oni imaju poseban način oblačenja, poseban način ishrane, a i jezik je vrlo poseban. Njihove sintaktičke strukture se potpuno razlikuju od našeg jezika", kaže Vasić.

Marijana govori pet jezika. Ali to nije ono u čemu je najbolja. Prirodne nauke joj, kaže, još više leže. Već od jeseni, planira na Medicinski fakultet u Banjaluku. U njenoj školi svi su ponosni. 

"Ona je po mnogo čemu izuzetna, odgovorna, ozbiljna, sve svoje zadatke završava na vrijeme i veoma ozbiljno", kaže Danijela Malivojević Cvijić, profesor srpskog jezika i književnosti.

"Osim što su velika inspiracija svim profesorima, takvi učenici su inspiracija i drugim učenicima u našoj školi", kaže Biljana Ristić, pomoćnik direktora Srednje škole Jovan Dučić iz Teslića.

Dok Rubikovu kocku sklapa za manje od 60 sekundi, Marijana dobacuje – ključna je dobra organizacija. Tako je uz marljiv rad, osim u školi, postala izvrsna i u svim svojim hobijima. 

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)