Pokazala i smještaj

Srpkinja radi na Aljasci i otkriva detalje: Zarada i do 7.500 dolara

  • Извор: Мондо.рс
  • 07.07.2023. 16:46

Iva je žena iz Srbije koja sezonski odlazi na Aljasku radi veće zarade.

Na svom TikTok profilu objavljuje snimke u kojima otkriva detalje iz svog privatnog i poslovnog života. Sada je objavila snimak u kojem je pokazala kakav smještaj ima na Aljasci.

Ispod snimka piše:

"U sobama borave tri djevojke, dvije će biti noćna smjena, a treća dnevna smjena. Radno vrijeme je 12 sati pa su male šanse da sve tri budemo u isto vrijeme u sobi. Uvijek imamo toplu vodu i grijanje je na gas. Cijena sobe i tri obroka na mjesečnom nivou iznosi 450 dolara po osobi ali se vremenom smanjuje pa sada trenutno plaćam 300 mjesečno. Trošak smještaja i hrane odbija se od zarade na kraju mjeseca".

Iva je upalila kameru, pokazala svoju identifikaciju i pokazala je cijeli smještaj.

"Stigli smo u Dač harbor, dobila sam svoj ključ od sobe i vodim vas da vidite gdje smo mi to smješteni. Ono što nije dobro to je da se soba nalazi na četvrtom spratu ali Bože moj, prijaće nam. Ovim hodnikom idemo do sobe. Broj sobe narednih tri mjeseca je 409, ukupno će biti tri djevojke, dvije moje cimerke koje treba tek da stignu", kaže ona i dodaje:


Jokić u Srpskoj - uživa u raftingu

Jokić u Srpskoj - uživa u raftingu

"Prije nego što otvorim vrata, mogu vam reći da ne očekujete neki luksuz. Ovo je samo za privremeni smještaj radnika. Soba je oko dvadesetak kvadrata, namještaj podsjeća na onaj naš iz osamdesetih godina. Ukoliko imate želju da budete u nekom luksuznom smještaju, to ovdje sigurno nećete naći".

Potom je pokazala i kakav pogled ima iz svog smještaja.

"Možete da vidite pogled kroz naš prozor i mogu da vam kažem da ovo jutro, kada sam stigla, jako je tmurno i kišovito. Ove stijene koje vidite, to nije prirodna stijena, to je neki nasip koji je stavljen upravo zbog veoma velike mogućnosti da se desi cunami. Ovo je jedino doba godine kada možete vidjeti bilo šta zeleno na Aljasci. Možda vam ovo izgleda malo, imamo svoje kupatilo koje je malo, uredno", priča.

"Mogu da vam kažem, da s obzirom da će u mojoj smjeni biti još jedna djevojka, nama će ovo biti i više nego dovoljno da preguramo ova tri mjeseca. Ovako soba neće izgledati u završnici jer ćemo mi unijeti svoje stvari, malo modifikovati, unijećemo sto, poručiti lampu i donijeti frižider. Svaki put kada stignemo možemo da napišemo šta nam treba, kako bi nam bio ugodan boravak u sobi", rekla je Iva o svom smještaju na Aljasci.

Iva radi u jednoj kompaniji koja se bavi ribom, a u videima otkriva kako izgleda jedan njen prosječan dan, kako se kreću plate, koliko je radno vrijeme.

Ona tvrdi da je zarada jako dobra, ali da se mnogo i naporno radi. Plata se kreće od 2.000 do 7.500 dolara.

“Na početku ću reći da se zarada kreće od 2.000 dolara mjesečno, ako radite za najslabiju kompaniju ili upadnete negdje gdje je loša sezona, pa do negdje 7.500 ako upadnete u dobru kompaniju i ako sezona bude jaka. 7.500 možda zvuči mnogo, ali doslovno svaki dan se radi 16 i po sati, bez dana odmora. Znači nemate slobodan dan”, rekla je Iva ranije.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.