Вријеме

Стигла нова прогноза: Киша, вјетар и снијег - ево и када

  • Извор: Агенције
  • 16.11.2023. 20:02

Са сјеверозапада континента спушта се осјетно хладнији ваздух који ће нам од сутра, 17. новембра 2023, послијеподне, осјетније за викенд донијети захлађење уз појачан сјеверац и буру.

Пролазно се очекују и падавине, киша те снијег у брдско-планинским дијеловима земље.

За викенд локално први јачи овосезонски мраз - наводи се у прогнози коју је у четвртак објавила екипа са странице "БХметео".

"Сутра (петак) од јутарњих сати нестабилно, уз пораст наоблаке локално киша и пљускови уз које се рјеђе мозе јавити и грмљавина. С обзиром на то да је и даље присутна јужна и југозападна струјања, локално падавине најприје у Херцеговини, југозападу и западу Босне. У послијеподневним и вечерњим сатима висинска струјања окрећу на сјеверна уз захлађење и појачан сјеверац. Пролазно падавине очекује и остатак земље док би у већем дијелу Херцеговине и југозападне Босне оне престајале са јачањем буре", наводе метеоролози и додају:


САД немају појма кога санкционишу: На листи непостојећи члан ИО СНСД-а

САД немају појма кога санкционишу: На листи непостојећи члан ИО СНСД-а

"Падом температура киша ће на планинама прелазити у снијег, уз спуштање сњежне границе у вечерњим сатима на око 900 метара надморске висине. Тако да би у вечерњим сатима сутрашњег дана добар дио планина поново имао тањи сњезни покривач".

У ноћи на суботу (18.11.) престанак падавина, уз дјелимично разведравање са запада. До јутарњих сати суботе мраз, понајвише на западу Босне гдје ће најприје и разведрити.

У току суботе на западу Босне и у Херцеговини сунчано а у остатку земље умјерено до претежно облачно.

У централној и источној Босни уз локално слабе падавине на граници кише и снијега.


Након два мјесеца борбе преминуо дјечак којег је претукао комшија

Након два мјесеца борбе преминуо дјечак којег је претукао комшија

Посвуда ће дувати умјерен до јак сјеверац уз осјетно хладније вријеме.

"У недјељу без падавина, сунчани интервали, хладније вријеме а ујутру могућ мраз широм земље. У понедјељак постепено наоблачење, у ноћи на уторак нове падавине. Тако да неке стабилизације времена и даље нема на видику", закључили су.

Пратите нас и путем Вибера