Fond "Dr Milan Jelić"

Stipendije studentima drugog i trećeg ciklusa studija

  • 05.09.2018. 15:51

Predsjednik Fonda "Dr Milan Jelić" Alen Šeranić potpisao je danas ugovore sa studentima drugog i trećeg ciklusa studija koji su aplicirali za stipendije ovog fonda u drugom konkursnom roku.

Šeranić, koji je ministar nauke i tehnologije Republike Srpske, istakao je da se razgovorom sa stipendistima i njihovim sugestijama zajednički može unaprijediti rad Fonda, uz akcenat na interdisciplinarno povezivanje i timski rad, saopšteno je iz Ministarstva. 

On je naglasio da je neophodno raditi sa ciljem otvorenosti nauke prema svima, kako bi naučni rad stipendista bio vidljiv i u istraživačkim sferama izvan Republike Srpske i kao takav dobio šansu da postane dio međunarodnog istraživačkog tima ili projekta. 

Doprinos razvoju nauke u Republici Srpskoj, naveo je, daju stipendisti Fonda "Dr Milan Jelić" kroz inovativna rješenja usmjerena na unapređenje života svih njenih građana. 

"Uz vaš talenat i želju za napredovanjem, kao istinskim nosiocima znanja i budućeg razvoja u Republici Srpskoj, možemo govoriti o kvalitetnijoj nauci", rekao je Šeranić. 

Jedan od potpisnika ugovora je Igor Popović, student trećeg ciklusa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 

Master studije završio je prosjekom deset na istom fakultetu i autor je osam naučnih radova u časopisima u državi i inostranstvu. 

Trenutno je zaposlen kao asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a njegova je želja da radi na projektima iz privrednog sektora, sa ciljem povezivanja nauke i prakse. 

Ugovor je potpisala i Svjetlana Vranješ, viši asistent na katedri za Poslovne finansije Ekonomskog fakultetu Univerziteta u Banjaluci. 

Student je druge godine doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u LJubljani gdje je pokazala izvanredan uspjeh. 

Ona kaže da želi da se bavi naukom, za šta je neophodna posvećenost i istrajnost. 

U drugom konkursnom roku stipendije je dobilo pet studenata trećeg i sedam studenata drugog ciklusa studija.  

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.