Топла зима

Стиже топлије вријеме, ево и када

  • Извор: Курир
  • 07.12.2023. 13:43

Након рекордно високих температура почетком децембра, метеоролози до краја године најављују хладну и влажну зиму.

Метеоролог Недељко Тодоровић укључио се у јутарњи програм гдје је открио какво вријеме можемо очекивати наредних дана.

- Можемо очекивати ову варијанту времена са температурама мало испод просјека, то значи као данас или сутра са овим максималним температурама негдје између 3 и 6 степени, уз нешто слабих падавина, прије свега снијега у планинама. У нижим предјелима, мало кише и мало снијега, али занемарљива количина падавина, тако да снијег ако би негдје и пао у нижим предјелима, то би само забјелило траву, возила, евентуално негдје кровове. У планинским предјелима снијега и нема сада много, негдје између 5 и 10 центиметара, можда за неки центиметар да га буде више сутра и прекосутра. У сваком случају нема неких озбиљних зимских, тако да кажем, снежних падавина, па вероватно и наредних 10 дана. Зато што се почетком наредне седмице, то је значи од 11. децембар, па негдје до 14. децембра очекује једна епизода топлијег времена. Што значи да би она максимална температура у већини мјеста била између 10 и 15 степени - рекао је метеоролог и додао:

"Краљ" бизниса открио 10 начина како да уштедимо

- Обично овако, кад у децембру мало поскочи температура, то је знак да ће послије тога да захладни, значи негдје 14. би почела киша. Негдје око 21. до 23. децембра била би једна хладнија варијанта времена. А прва шанса за снијег у нижим предјелима, била би вјероватно негдје између 20. и 24. децембра. То још није извесно, јер то је неких скоро 15-ак дана унапријед, не бих смио да тврдим поуздано да ће баш тако бити, али хајде да кажемо, има наговјештаја. Ово је типично децембарско вријеме. Значи, условно гледајући, први снег као појава забиљежен је крајем новембра. Према стогодишњој статистици све је у реду, мислим према очекивању.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм