Strah od zemljotresa

Stolac nakon haotične noći: "Nadamo se da je najgore prošlo"

  • Извор: Кликс
  • 23.04.2022. 17:11

Zemljotres koji je sinoć pogodio Stolac uznemirio je građane iza kojih je besana noć. Iz straha od mogućih novih zemljotresa većina je noć provela na otvorenom.

Građani ovog hercegovačkog grada ispričali su kako je izgledala noć uz stalno podrhtavanje tla.

Jedan mladić kazao da svi osjećaju bol zbog smrti njihove sugrađanke, ali i da se nada da je najgore prošlo.

– Teška situacija kako je to bilo u prvom trenutku. Cijelu noć smo imali osjećaja da se zemlja trese, i kad se ne trese. Nažalost, naša Elmira je podlega. Mala je ovo čaršija, svi se znamo, svi osjećamo tu bol. Nadamo se da je najgore iza nas – kazao je.

Starija sugrađanka kazala je skoro cijelu noć s komšijam provela na otvorenom.

– Stvarno smo se prepali nismo znali ni kuda ćemo, ni šta ćemo. Prepali smo se. Niko u mojoj zgradi noćas nije spavao. Sjedili smo ispred zgrade i čekali da se smiri situacija. Nadamo se da neće biti više potresa – kazala je.

Protekla noć bila je besana za mnogobrojne, a stariji Stočanin kaže da se najviše brinuo zbog unuka.

– Dio noći sam proveo s unucima u automobilu pa smo onda ušli u kuću, ali sam bio spreman svaki čas izaći i iznijeti ih iz kuće. Nikako nisam spavao. Nemam straha, jedino se brinem za unuke – dodao je.

Podsjećamo, zemljotres 5,6 stepeni po Rihteru pogodio je Stolac, nešto iza 23 sata. Jedna osoba je stradala nakon obrušavanja stijene na njenu porodičnu kuću. Dok je više osoba zadobilo lakše tjelesne povrede, a matrijalna šteta se još uvijek utvrđuje, prenosi Kliks.

Тагови: